Region Östergötland

Residens

Ett dansresidens erbjuder dansaren/ koreografen/ kompaniet ett fördjupat arbete av sin konstnärliga process eller produktion.


Residenset ska ge tid till fördjupning och utveckling samt reflektion och undersökande av det egna konstnärliga uttrycket eller produktionen. I ett residens kan dansaren/koreografen/kompaniet möta sin publik och skapa ett samarbete med dem för att skapa nya intryck och interaktion tillsammans. Ett residens kan leda till en färdig föreställning som visas i samband eller i närtid till residensperioden.

Utlysning! Fokus dansresidens

Dans i Öst/Region Östergötland och Östgötateatern har inlett ett samarbete kring residens med fokus på dans. Till våren 2021 utlyses ett residens i Norrköping för att möjliggöra för en danskonstnär eller flera, till exempel i ett danskollektiv, att arbeta med konstnärlig utveckling och process som ska leda till en produkt som kan vara en performance, dansföreställning eller i en form som kan visas på en scen.

Vi söker efter danskonstnärer som vill prova något nytt i exempelvis metod, format, konstnärlig idé eller samarbete med andra konstformer. Perspektiv som intersektionalitet, inkludering eller mångfald får gärna vara en del av processen och därmed även slutresultatet. Läs mer om residenset i Utlysning fokus dans under Dokument.

Ansökan ska skickas per e-post till Anna Ljung: anna.ljung@regionostergotland.se senast den 10 december 2020.


Vid frågor, kontakta:
Anna Ljung, dansutvecklare för Dans i Öst, Region Östergötland
010 -103 65 15, anna.ljung@regionostergotland.se

Nils Poletti, teaterchef, Östgötateatern
011-21 85 21, nils.poletti@ostgotateatern.se

Samarbetsparters är Dans i Öst/Region Östergötland och Östgötateatern – en del av Scenkonst Öst.

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post