Region Östergötland

Proffsklasser i dans

Dansare

Proffsklasser i dans anordnas ett antal gånger per termin och riktar sig till professionella dansare, koreografer och danspedagoger i Östergötland.

För att delta i klassen ska du ha en avslutad eftergymnasial heltidsutbildning. Du ska klara av en avancerad dansklass på eget ansvar.

Är du intresserad att delta anmäler du dig till dansutvecklare Anna Ljung på e-post anna.ljung@regionostergotland.se 

Hösten 2020

För att kunna ha utrymme och hålla distans så är det maximalt 10 deltagare per klass, med undantag för klassen 7 oktober.

Jazz med Clara Björck

27 september kl 12.00-14.00
Dansens Hus i Linköping

Clara Björck arbetar som adjunkt i jazzdans på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Clara har ett stort intresse för hur man kan utveckla jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.

Om klassen: "Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt upp en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration in i din egen verksamhet, vare sig du undervisar eller är dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum. Jag är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika stilar och uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition."

Special: Workshop med Edin Jusuframic

7 oktober kl 11.00-12.00
Dansens Hus i Linköping

Vanligtvis ser vi Edin Jusuframic som dansare i Melodifestivalen eller bakom Zara Larsson och Darin. Nu har du som har viss dansvana möjlighet att dansa med honom i en workshop. Edin Jusuframic är dansare och koreograf, som förutom att ha grundat danskompaniet Complete, har synts i ett flertal dansföreställningar och TV-produktioner – däribland Våroffer, Westside Story, Allsång på Skansen och Sommarkrysset.

Under denna en-timmas-workshop får du prova material ur föreställningen MeYouI som visas på Sagateatern i Linköping den 7 oktober kl 19.00

Max 30 deltagare. Föranmälan till denna klass görs till elisabeth.asp@linkoping.se

Barockdans med Matilda Larsson

18 oktober kl 12.00-14.00
Dansens Hus i Linköping

Följ med på en resa tillbaka genom danshistorien - välkommen på en proffsklass i barockdans!

Klassen är uppbyggd av teknikövningar, improvisationsövningar och koreografi där syftet är att deltagaren snabbt ska få en känsla av barockdansens estetik och uttryck.

Barockdansen utvecklades framförallt i Frankrike under 1600 - och 1700-talet, men har haft stor påverkan på senare dansgenrer, till exempel den klassiska baletten. Under klassen dansar deltagarna till vacker och medryckande musik och utvecklar samtidigt balans, koordination och rumsliga orientering.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av barockdans för att medverka på klassen.

Contemporary med Vincent Jonsson

22 november kl 12.00-14.00
Dansens Hus i Linköping

Vincent är dansare, skapare och lärare baserad i Danmark och Sverige. Han har examen från dans- och koreografiprogrammet på Den Danske Scenekunstskole (The Danish National School Of Performing Arts), i Köpenhamn. För Vincent är det viktigt att både skapa, utföra och undervisa eftersom han ser att dessa olika sätt att arbeta med dans informerar varandra och har lika stor betydelse i hans arbetsutövande.

Om klassen: ”Under klassen gör deltagarna olika övningar och fraser som strävar efter att förbättra dansarens egen användning och överföring av energi när de dansar. Detta är baserat på Vincents egna konstnärliga movement research. Vi kommer att arbeta med att röra oss igenom och runt oss själva, både i balans och i off balance. Vi rör oss i rummet, både vertikalt och horisontellt, genom att hoppa, glida, rulla och springa.”

Klassen är energirik och involverar verktyg från både nutida dans, Flying Low, kampsport och andra relaterade rörelsepraktiker.

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post