Regional utveckling

 Region Östergötlands internationella dag 2018

Bilden visar dansare på en scen

Skapa dans

En koreografitävling för dig mellan 15-21 år. Mer information hittar du på Facebooksidan Skapa Dans Östergötland.

Läs mer 

Bilden visar folkvimmel

Överenskommelsen

Överenskommelsen är samverkan mellan parterna Region Östergötland och social ekonomi, idéburen sektor eller civilsamhäll...

Läs mer 

Bilden visar en tjej som spelar i en orkester

Sök kulturmedel 2018

Kulturstipendium, 22 januari till 12 april. Stöd till professionell scenkonst, amatörteater eller till bild- och fo...

Läs mer 

 • Nu kan nya aktörer ansöka om att öppna Europa direkt-kontor

  EU-kommissionen har öppnat en ny förslagsinfordran som ger offentliga organ chansen att söka verksamhetsbidrag och tekniskt bistånd för att driva Europa direkt-kontor (EDIC). Kontoren kan genom infordran få drivas mellan 2018-2020 i syfte att förmedla information och främja diskussion om EU-frågor på lokal- och regional nivå. Östergötland är ett av länen där kontor kan öppnas.

  20 mars 2018


 • Hur stor påverkan har EU på verksamheten i kommuner, landsting och regioner?

  År 2010 publicerade Sveriges kommuner och Landsting (SKL) en rapport om EU:s inflytande på beslutsfattandet inom kommuner, landsting och regioner i Sverige. Nu har SKL släppt en ny rapport på samma ämne som försöker ge nya svar på till vilken grad EU påverkar den lokala nivån i Sverige.

  20 mars 2018


 • Dags att nominera till Östgötadagarna

  Känner du någon eldsjäl på landsbygden, en hobbykonditor eller en konstnär med det lilla extra? Nu är det dags att lämna in nomineringarna till årets östgötska landsbygdsstipendiat, årets bakverk och årets konsthantverk.

  20 mars 2018


 • Sverige överlägset i andelen förnybart bränsle enligt ny rapport

  I en mätning av EU-ländernas andel av förnybart bränsle i transportsektorn visar statistiken tydligt hur Sverige utklassar de andra länderna med ungefär den tredubbla andelen förnybart. Genomsnittet i EU räknas till cirka 7 % medan Sveriges andel förnybara drivmedel under 2016 uppgick till över 30 %.

  14 mars 2018