Regional utveckling

Grafisk bild på hus och människor

Utvecklingsstrategi Östergötland

Regionens viktigaste styrdokument och ska leda till en hållbar tillväxt och utveckling i Östergötland med sikte på 2040.

 

 • Statlig samverkansmodell ska stärka Vadstena-Akademien

  Region Östergötland vill säkra en mer långsiktig finansiering av Vadstena-Akademien. Därför begär regionutvecklingsnämnden att akademien blir en del av kultursamverkansmodellen och får fortsatt statligt stöd.

  9 november 2022


 • Ny länstransportplan prioriterar hållbara resor

  I dag antog regionfullmäktige den nya länstransportplanen för perioden 2022 till 2033. Totalt fördelas 1,7 miljarder kronor på olika infrastrukturprojekt i Östergötland.

  1 november 2022


 • Nytt styre i Region Östergötland

  Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna bildar ett nytt politiskt styre i Region Östergötland. För att få egen majoritet har en sakpolitisk överenskommelse gjorts med Sverigedemokraterna.

  24 oktober 2022


 • Sommarsäsongen i Östergötland visar på stark återhämtning

  Antalet gästnätter på kommersiella turistboenden uppgick till omkring en miljon i Östergötland under juni, juli och augusti. Det visar ny statistik från Tillväxtverket.

  6 oktober 2022


 • Vinnova tog del av Östergötlands innovationsbredd

  En presentation av Östergötlands innovationsekosystem, diskussioner om stöd till Östergötlands näringsliv och spännande nedslag i ett par av regionens styrkeområden. Det var innehållet när en grupp från innovationsmyndigheten Vinnova nyligen besökte Östergötland för ett studiebesök.

  3 oktober 2022


 • Fortsatta satsningar på kollektivtrafiken i Östergötland

  Region Östergötland fortsätter att satsa på en väl utbyggd kollektivtrafik, både i stad och på landsbygden. Det är en del av innehållet i den trafik- och verksamhetsbeställning för 2023-2025 som trafik- och samhällsplaneringsnämnden beslutade om i dag.

  21 september 2022


 • Landsbygden bjuder in till årets Östgötadagar

  Den 3-4 september är det dags för årets upplaga av Östgötadagarna. Över 190 företag och föreningar bjuder in till denna höstfest och visar upp något av allt som den östgötska landsbygden har att erbjuda.

  1 september 2022


 • Ökad anropsstyrd kollektivtrafik på landsbygden

  Nu införs mer anropsstyrd kollektivtrafik på landsbygden i Östergötland. Ett flertal linjer får flera anropsstyrda turer på helgerna, beslutade trafik- och samhällsplaneringsnämnden i dag.

  25 augusti 2022


 • De får årets kulturstipendier

  Nu har Region Östergötland utsett årets kulturstipendiater. Stipendiaterna representerar flera olika kulturområden - som musik, konst, film och cirkus.

  24 augusti 2022


 • Naturbruksgymnasiet certifieras för miljöarbete

  Naturbruksgymnasiet i Östergötland har miljöcertifierats. Det har nu uppmärksammats med ceremonier på både Vreta utbildningscentrum och Himmelstalunds utbildningscentrum.

  15 augusti 2022