Landstinget i Östergötland

Folktandvården

Patientmöte inom folktandvården

Folktandvården erbjuder en komplett tandvård för barn, ungdomar och vuxna i länet. Att uppnå en allt bättre tandhälsa är grunden för arbetet.

Målet är att få medborgarna intresserade av att ta vara på sina möjligheter att behålla tänderna friska – hela livet.

Folktandvården har cirka 600 medarbetare, finns på ett 20-tal orter i länet och har ett 40-tal kliniker. Allmäntandvård erbjuds på cirka 30 kliniker. Av länets cirka 435 000 invånare har cirka 70 000 barn och ungdomar samt 122 000 personer 20 år eller äldre, valt Folktandvården.

Folktandvården har två centra för specialisttandvård – Centrum för Oral Rehabilitering och Centrum för Ortodonti/Pedodonti med kliniker i Linköping, Norrköping och Motala. Specialkliniker inom Sjukhustandvård/Orofacial Medicin finns i Norrköping, Linköping och Motala.

Inom Folktandvårdens uppdrag ligger även forskning och utveckling som sker både inom allmäntandvård, sjukhustandvård och specialisttandvård.

Centrum för Ortodonti/Pedodonti utbildar specialister i Ortodonti/Tandreglering sedan 1971. Delar av den teoretiska utbildningen sker på engelska. Många utländska studenter söker till utbildningen.


Inom Folktandvården ingår följande enheter:


Adress
Folktandvården i Östergötland Stab
Klostergatan 19 C
582 23 Linköping

E-postadress
folktandvarden@regionostergotland.se

Ledning

Bild på Anna Carin Dahlgren

Anna Carin Dahlgren

Tandvårdsdirektör

010-103 02 82

0722-04 28 42

e-post

Andra webbplatser