Ytterligare två personer med corona avlidna i Östergötland

[2020-03-22]

Under helgen har ytterligare två personer som bekräftats vara positiva med covid-19 avlidit i Östergötland.

Det rör sig om en kvinna i 80-årsåldern som avled på Universitetssjukhuset i Linköping och en kvinna i 90-årsåldern på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, båda med bakomliggande sjukdomar. Det innebär att totalt tre personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet hittills.

En intensivvårdspatient från Sörmland

Region Östergötland kommer under söndag kväll ta emot en patient med bekräftad covid-19 från Region Sörmland. Patienten kommer att vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping.

– Vi har fått förfrågan från Region Sörmland om vi har möjlighet att ta emot en patient som behöver intensivvård, och det är viktigt att vi hjälps åt och avlastar varandra. Just nu har vi kapacitet inom Region Östergötlands intensivvård att ta emot patienten, säger Rolf Östlund, sjukvårdsledare i särskild sjukvårdsledning på regional nivå.

Inga ytterligare uppgifter om patienterna kommer att lämnas ut.

Textansvarig: Jennie Widborg, 010-103 70 38