Tillfälligt längre svarstider efter provtagning

[2021-04-11]

Antal provtagningar för covid-19 har ökat snabbt de senaste veckorna. Trots ökningen har Region Östergötland kunnat ta hand om alla prover och hålla korta svarstider. På grund av en driftstörning under helgen kommer svarstiderna efter provtagning tillfälligt bli längre.

För huvuddelen av de provtagna kommer svarstiderna fortsättningsvis vara korta men för en del personer som provtagits i slutet av vecka 14 eller som provtar sig i början av vecka 15 blir svarstiderna något längre.

Region Östergötland har under helgen arbetat aktivt med att avhjälpa driftstörningen, samt att säkerställa en högre kapacitet för att klara det ökande behovet av provtagning. Svarstiderna förväntas återgå till det normala i mitten av vecka 15.

Textansvarig: Nyhetsredaktionen