Ökade möjligheter att träffa vården digitalt

[2020-04-27]

Nu ökar Region Östergötland invånarnas möjligheter till digitala möten med vården. Appen Digitala vårdcentralen växer och byter namn till Din vård.

Bilden visar en hand som håller i en mobiltelefon.

Fram till nu har patienter kunnat boka tid och träffa en läkare eller en fysioterapeut via appen Digitala vårdcentralen Region Östergötland. Nu byter appen namn till Din vård och växer.

– Vi gör det här för att ge invånarna ännu större möjligheter att ha kontakt med och träffa vården på flera sätt. Det är alltid viktigt, men just nu är det extra viktigt då många vistas i sina hem med anledning av coronaviruset, säger Lena Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Östergötland.

Träffa vårdpersonal på sjukhus
Den digitala vårdcentralen blir nu en del av appen Din vård. Patienter kan även fortsättningsvis träffa en läkare eller fysioterapeut på det sättet. Men genom den nya appen Din vård kommer patienter nu också att kunna träffa vårdpersonal med olika yrken från både vårdcentraler och olika kliniker på sjukhusen i länet. Det kan handla om återbesök och uppföljningar, efter överenskommelse mellan vården och patienten.

– Det finns ett stort intresse från både invånarna och vården att kunna ha fler digitala möten. Vi bygger ut tjänsten successivt, men kliniker på alla tre sjukhus i länet kommer att finnas med från start, säger Lotta Saleteg Falk, e-hälsostrateg i Region Östergötland.

Textansvarig: Cecilia Ottosson, 010-103 78 29

Din vård

• Hämta appen Din vård Region Östergötland i App Store eller Google Play. Observera att namnet ännu inte har bytts i Google Play, men de nya tjänsterna nås via det gamla namnet på appen, Digitala vårdcentralen Region Östergötland.
  • Med appen och bank-id kan ett digitalt besök bokas. Föräldrar kan söka vård för sjukt barn.
  • Läkarbesöket kostar 200 kronor och betalas med faktura. Det är avgiftsfritt för barn och ungdomar upp till 20 år. Högkostnadskort och frikort gäller.
  • Kontakten dokumenteras i regionens journalsystem.