Guidad dansvandring i Gamla Motala Verkstad

Bilden visar danskollektivet M Art Lab

[2020-08-03]

En guidad, industrihistorisk rundtur i jazzdansens tecken med danskollektivet M Art Lab och guiden Kenneth Carlsson hålls i Motala den 4 och 5 augusti.

Dansvandringen ingår i projektet Möten i Dansen som drivs av Region Östergötland och Riksteatern Östergötland och med stöd av Kulturrådet. Projektet genomförs i samarbete med Motala kommun, K-ringen och Motala teaterförening – en del av riksteatern.

Projektet syftar till att fördjupa och befästa dansens position ytterligare genom mötet mellan professionellt konstnärskap, lokalt arrangörskap samt en plats och dess invånare.

– Vi vill stärka kommuner och lokala arrangörer för att skapa en långsiktighet för dansen så att det blir en helhet mellan produktion, distribution och arrangörskap. Alltså skapa strukturer för dansen som sin tur leder till fler arbetstillfällen för professionella dansaktörer, att det finns dansarrangörer för de föreställningar som produceras och att invånarna i Östergötland får uppleva dans, säger Jessica Rezko, projektledare vid enheten för kultur, Region Östergötland.

Textansvarig: Maria Carlqvist, nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Tid: 4 och 5 augusti, klockan 11 och 15
Samlingsplats: K-ringen, Ringvägen 6 i Motala

Pris: Vandringen är gratis men biljett krävs. Begränsat antal platser.
Hämta din biljett i K-ringens Give-box på Ringgatan 6 i Motala. Biljetterna finns att hämta från och med fredag 31 juli kl 12. Först till kvarn.