Följ med på digital invigning av Vårdcentrum Finspång

[2021-01-12]

Nu är vården igång på Vårdcentrum Finspång, en pionjär för framtidens Nära vård. Följ med på en digital rundvandring i efterhand.

Se filmen från invigningen

På det nya vårdcentrum finns vården samlad under ett och samma tak och början av december öppnade alla verksamheter. På invigningen får besökarna se vårdcentralen, mottagningshotellet och rehabiliteringsmedicinska avdelningen, och slutenvården för inneliggande patienter. Självbetjäningen i receptionen är ett av många exempel på nya lösningar som förenklar för patienterna.

- Vi vill visa de många möjligheter som det nya vårdcentrum ger för en nära, god och trygg hälso- och sjukvård i Finspång. Det är en plats för god samverkan mellan Region Östergötland och Finspångs kommun, säger Magnus Oweling, primärvårdsområdeschef i östra länsdelen.
Invigningstalare är Kaisa Karro (S), regionråd i Region Östergötland, Berit Martinsson, kommunfullmäktiges ordförande i Finspång, Krister Björkegren, regiondirektör, och Jessica Frisk, vårddirektör i Region Östergötland. Under rundvandringen får du också möta medarbetare på vårdcentrumet.

Textansvarig: Maria Carlqvist, nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Digital rundvandring och invigning:

Program:
14.00: Invigning med:
Kaisa Karro (S), regionråd, Region Östergötland,
Berit Martinsson, kommunfullmäktiges ordförande i Finspång
Krister Björkegren, regiondirektör, Region Östergötland
Jessica Frisk, vårddirektör, Region Östergötland

14.20 Digital rundvandring – med stopp hos några av verksamheterna i huset som berättar om Vårdcentrum Finspång.

Program:
14.00 Invigning med Kaisa Karro (S), regionråd, Region Östergötland