Fel i bokningssystem för provtagning

[2020-12-31]

Ett fel i bokningssystemet för den allmänna provtagningen av covid-19 i Norrköping och Linköping gjorde att ett antal personer som bokat provtagning på torsdagseftermiddagen möttes av stängda provtagningsenheter vid Saab Arena och utanför Vrinnevisjukhuset.

Trots att den externa provtagningen stängde klockan 14 på nyårsaftonen hade personer som bokat provtagning fått tider fram till klockan 21. Felet har sannolikt uppstått i bokningssystemet hos en av de underleverantörer som utför provtagning på Region Östergötlands uppdrag.

– Vi beklagar verkligen att ett antal personer har mötts av en stängd provtagning. Det är mycket olyckligt och vi har kontakt med underleverantören. Vi uppmanar dem som drabbats av detta att boka en ny tid för provtagning och arbetar för att kunna erbjuda extra tider, sa Jessica Frisk, sjukvårdsledare i särskild sjukvårdsledning på regional nivå, på torsdagen.

De personer som berörs har under fredagen kontaktats per mejl om möjligheten att boka en ny tid.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, nyhetsredaktionen