Drop in-vaccinering i julhandeln

En vaccinatör med munskydd sticker sprutan i en persons arm.

[2021-11-25]

Från och med fredag 26 november erbjuder Region Östergötland vaccinering mot covid-19 i I-huset på Tornby i Linköping, och på Norrköpings stadsbibliotek. Verksamheten pågår varje dag ända fram till jul.

– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för östgötarna att vaccinera sig, och därför gör vi en extra satsning under julhandeln. Jag hoppas att de som ännu inte vaccinerat sig nu tar den här möjligheten. På så sätt minskar risken för smittspridning när man träffar släkt och vänner under jul och nyår, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande.

Antalet vaccinerade i länet tickar på stadigt. I nuläget har 84,4 procent av befolkningen från 16 år och uppåt tagit dos 2. Det är positivt men fler behöver vaccinera sig mot covid-19 för att dels minska risken för ökad smittspridning, dels minska risken för att vården återigen blir hårt belastad. I flera länder i Europa har smittan ökat den senaste tiden, och Folkhälsomyndighetens scenarier pekar mot en sannolik ökning också i Sverige under de kommande veckorna.

Den drop in-vaccination som nu öppnar pågår dagligen till och med 19 december, och gäller både dos 1, dos 2 samt om du fått erbjudande om en tredje dos vaccin (via brev). För I-huset är öppettiderna klockan 12 till 17. För Norrköpings stadsbibliotek gäller måndag till fredag klockan 12 till 16, och lördag till söndag klockan 12 till 15. Vaccinationslokalerna är belägna vid respektive huvudentré, och tydlig skyltning kommer att finnas för att göra det enkelt att hitta rätt.

Textansvarig: Gustav Borg, nyhetsredaktionen

Drop in

• För fler drop in-tider, eller för att boka en tid, besök 1177.se/Ostergotland/Covidvaccin.
  • Behöver du hjälpa att boka tid? Ring den centrala telefonbokningen på 010-105 90 00.