Digitalt seminarium om återstarten efter pandemin

[2021-11-02]

Den 9 november samlar Region Östergötland en rad samhällsaktörer för att diskutera återstarten av vårt län efter pandemin. Det blir ett digitalt, livesänt seminarium om viktiga framtidsfrågor inom hälso-och sjukvård, näringsliv, kultur, idrott och friluftsliv.

Det digitala seminariet har rubriken Omstart Östergötland och omstart är det gemensamma temat för sändningen på 90 minuter. Efter ett och ett halvt år med pandemin – hur får vi vårt län att starta om på bästa sätt igen?

– Pandemin har inneburit stora omställningar i många sektorer i samhället, säger regiondirektör Krister Björkegren. Därför vill vi i Region Östergötland på det här sättet samla viktiga samhällsaktörer för att blicka framåt och tillsammans diskutera Östergötlands framtid.

Under seminariet den 9 november medverkar bland annat regionstyrelsens ordförande, Kaisa Karro, landshövding Carl Fredrik Graf och Per-Olof Brehmer, vicerektor vid Linköpings universitet. Redaktionella inslag varvas med panelsamtal med inbjudna deltagare från hälso-och sjukvården, näringslivet, kommunerna och kultur- och idrottslivet. Även den regionala utvecklingsstrategin, RUS, kommer att belysas.

– Vi ser fram mot många spännande erfarenhetsutbyten och framåtblickande diskussioner, säger Krister Björkegren. Det är många verksamheter som ställt om och hittat innovativa sätt att arbeta under pandemin. Samtidigt finns det förstås många och stora utmaningar framöver.
Omstart Östergötland sänds digitalt den 9 november klockan 08.30-10.00 och kommer även att kunna ses i efterhand. Seminariet är öppet för alla och det krävs inte någon föranmälan.

Läs mer om programmet och se sändningen.

Textansvarig: nyhetsredaktionen