Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Årets östgötska bakverk, konsthantverk och landsbygdsstipendiat utsedda

  Nu är det klart vad som blir årets östgötska bakverk och konsthantverk och vem som är årets landsbygdsstipendiat. Priserna delas ut inför Östgötadagarna den 1-2 september.

  25 maj 2018


 • Vårdflödet ska förbättras för patienter med benskörhet

  Region Östergötland har startat en förstudie till en förbättrad osteoporosprocess som ska stärka vårdkedjan för patienter med benskörhet, osteoporos. ”Vi ser stora möjligheter att minska risken för återfallsfrakturer i patientgruppen”, säger Marta Vergara Valganon, överläkare vid endokrinmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping.

  24 maj 2018


 • Geosamverkan ger tillgång till digital geodata

  Region Östergötland är från och med 2018 medlem i Geodatasamverkan, som ger regionens verksamheter avgiftsfri tillgång till geodata. Det är en överenskommelse som innebär att regioner, landsting, statliga myndigheter och kommuner får tillgång till ett samlat utbud.

  24 maj 2018


 • Den 20 – 23 maj besöker Europadomstolen Sverige för första gången på 20 år

  Europadomstolen kommer till Sverige för att besöka representanter i Högsta domstolen och förvaltningsrättsdomstolen samt justitiekanslern men även EU- och handelsminister Ann Linde och Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. Besöket ska öka förståelsen mellan svenska domstolar och Europadomstolen och främja erfarenhetsutbyte och dialog.

  23 maj 2018


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium