Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Mejla frågor till press@regionostergotland.se, som bevakas dagtid vardagar, eller kontakta pressekreteraren. Du kan också vända dig till pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Första laserbehandlingen av temporallobsepilepsi

  Landets första laserbehandling av temporallobsepilepsi har genomförts vid Universitetssjukhuset i Linköping. Sjukdomen är svårbehandlad med medicin, och jämfört med öppen kirurgi ger den nya metoden mindre risk för komplikationer. Ofta kan patienten åka hem dagen därpå.

  16 maj 2022


 • Nu öppnar museet på nytt

  I helgen, 14–15 maj, återinvigs Östergötlands museum i Linköping. Som en av museets huvudmän bidrar Region Östergötland till att finansiera den omfattande renoveringen och att bevara museets kulturella och historiska värden.

  13 maj 2022


 • Personuppgiftsincident anmäld efter fel i kallelser

  Ett fel vid utskick av kallelser från Region Östergötland till digital brevlåda har upptäckts. Felet har gjort att ett antal patienter fått information från andra patienters kallelser. Region Östergötland ser allvarligt på händelsen, som har anmälts som en personuppgiftsincident. Nu pågår felsökning och berörda patienter kontaktas.

  12 maj 2022


 • Åtgärdsplan för bättre tillgänglighet inom BUP

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att en åtgärdsplan ska tas fram för att förbättra tillgängligheten till barn- och ungdomspsykiatrin i länet.

  10 maj 2022


 • Flyktingar från Ukraina erbjuds hälsoundersökningar

  Region Östergötland erbjuder nu flyktingar från Ukraina en hälsoundersökning och vaccination mot covid-19. Undersökningarna startar i Norrköping den här veckan och fortsätter sedan i hela länet.

  10 maj 2022


 • Innovationspris till team på US Brännskadecentrum

  En innovation från Brännskadecentrum på Universitetssjukhuset i Linköping har utsetts till vinnare av årets Medtech4Health Innovation Award. Innovationen har utvecklats av ett team vid kliniken och är ett digitalt verktyg som med hjälp av AI förbättrar uppföljningen av svårläkta sår.

  10 maj 2022


 • Rabatt för flyktingar i kollektivtrafiken ska undersökas

  På dagens sammanträde i trafik- och samhällsplaneringsnämnden gavs ett uppdrag att skyndsamt utreda möjligheterna och konsekvenserna av en rabatterad biljett i kollektivtrafiken riktad till asylsökande och personer med uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet.

  5 maj 2022


 • Femte dosen till personer med nedsatt immunförsvar

  Region Östergötland erbjuder nu en femte vaccindos mot covid-19 till personer med kraftigt och måttligt nedsatt immunförsvar, orsakat av sjukdom eller behandling. Erbjudandet går ut till dem som är 18 år och äldre.

  4 maj 2022


 • Lena Micko vald till nytt regionråd

  Regionfullmäktige i Östergötland valde 27 april Lena Micko (S) till nytt regionråd och 1:e vice ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland.

  28 april 2022


 • Pandemin i fokus i senaste ungdomsenkäten

  Coronapandemin har påverkat ungdomars liv på många olika sätt. Det visar resultat från den senaste ungdomsenkäten Om mig, som genomförs i Östergötland varje höst.

  26 april 2022


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium