Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Magnus Janzon blir chef för nya Hjärtcentrum

  Magnus Janzon har utsetts till centrumchef för det nybildade Hjärtcentrum. Han är i dag chef för kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US). "Det känns mycket stimulerande att få fortsätta utveckla hjärtsjukvården i länet", säger han.

  26 februari 2020


 • Beroende vanligt bland patienter med PTSD

  Hälften av de personer som har posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) blir beroende av alkohol och droger. Helena Frielingsdorf Lundqvist vill se om de blir bättre på att bearbeta obehagliga minnen när de får behandling av både beroende och PTSD samtidigt.

  24 februari 2020


 • Fler skadeanmälningar till Löf 2019

  Förra året tog Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag (Löf) emot 894 skadeanmälningar som handlade om Region Östergötland. Det är en ökning jämfört med året innan.

  19 februari 2020


 • Jourcentralen flyttar till Vrinnevisjukhuset

  På torsdag flyttar jourcentralen i Norrköping till nya lokaler på Vrinnevisjukhuset. Därmed samlas jour- och akutvård på sjukhuset, vilket gör det enklare för verksamheterna att samarbeta och för patienterna att komma rätt i vården.

  18 februari 2020


 • Ny specialistutbildning för undersköterskor

  En ny specialistutbildning för undersköterskor i akut- och intensivvård startar vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) i höst. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

  17 februari 2020


 • Här ska barn hitta sina framtida jobb

  Ett upptäckarlabb där barn får testa sina styrkor och lära sig om det moderna arbetslivet. På fredagen invigdes utställningen Jobblabb på Arbetets museum i Norrköping, som vänder sig till alla femteklassare i Östergötland.

  14 februari 2020


 • Regionen byter lokaler i Ödeshög

  Region Östergötland kommer inte fortsätta bedriva verksamhet i byggnaden på Skolgatan 3 i Ödeshög. En ny utredning visar på allt för stora fuktskador. Vårdcentralen Ödeshög har redan lämnat byggnaden och Folktandvården kommer att evakueras så snart en lämplig lokal finns till hands.

  13 februari 2020


 • Etikpris till barnsmärtvård och rättspsykiatrisk vård

  Årets etikpris belönar trygg smärtlindring för barn och arbete med patienten i fokus i rättspsykiatrisk vård.

  12 februari 2020


 • Regionens första ST-läkare inom pedagogik och ledarskap är klar

  Ann-Sofi Björkman från röntgenkliniken US är först i sin roll i Region Östergötland. Hon är den första ST-läkaren som har gjort pedagogisk-ledarskaps-ST som tillägg till sin ST-utbildning. ”Den nya ST-utbildningen sänder en viktig signal om att pedagogik behövs i läkaryrket”, säger Ann-Sofi Björkman.

  11 februari 2020


 • Tio år av skonsam behandling med avancerad teknik

  Här har mellan 35 000 och 40 000 patienter med hjärt- och kärlsjukdomar fått hjälp. Avancerad kateterteknik gör ingreppet lindrigare och återhämtningen snabbare. Nu fyller Seldingerenheten på Universitetssjukhuset i Linköping (US) tio år.

  10 februari 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium