Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Möjlighet för personer över 65 år att välja vaccintyp

  Personer över 65 år har nu möjlighet att välja om de vill få Astras vaccin eller något av de andra vaccinerna som Region Östergötland erbjuder. Möjligheten gäller både de som ännu inte fått sin första dos vaccin och de som fått dos 1 av Astras vaccin.

  26 juli 2021


 • Vaccinering avgörande för fortsatt låg smittspridning

  Just nu är smittspridningen av covid-19 låg i Östergötland, men kluster av smitta dyker upp främst bland unga som inte är vaccinerade. Det är därför viktigt att fortsätta hålla avstånd och att så många som möjligt vaccinerar sig. Region Östergötland prövar nu drop in-vaccinering för att underlätta för fler att vaccinera sig.

  21 juli 2021


 • Många lediga tider för vaccination

  Just nu har Region Östergötland gott om tider att erbjuda för vaccination. Regionen förbereder också arbetet med att erbjuda vaccin till ungdomar i åldern 16–17 år, och barn ner till 12 år i riskgrupp.

  15 juli 2021


 • Östgötadagarna på vanligt sätt igen

  Förra året fick upplägget ändras på grund av pandemin, men i år är Östgötadagarna tillbaka på sin vanliga plats, den första helgen i september. Då bjuder den östgötska landsbygden in till unika upplevelser.

  7 juli 2021


 • Vaccinerbjudande till 18–24-åringar

  Turen har nu kommit till den sista gruppen i fas 4, personer som är 18–24 år. I morgon, onsdag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det några dagar senare.

  6 juli 2021


 • Fler äldrevårdsmottagningar ökar tryggheten

  Fler äldrevårdsmottagningar öppnar i primärvården i Region Östergötland. De ska öka tryggheten och tillgängligheten till vården för sköra äldre patienter. ”Vi är en fast vårdkontakt som man lätt ska kunna ringa”, säger distriktssköterskorna på äldrevårdsmottagningen på Vårdcentralen Lyckorna i Motala.

  2 juli 2021


 • Digitala tvillingar i East Sweden Studio

  East Sweden Studio. Det är namnet på det digitala arrangemanget under Almedalsveckan där Region Östergötland är en av arrangörerna. Det blir ett direktsänt studiomagasin från Norrköping 5-6 juli och ett av alla intressanta seminarier handlar om hur digitala tvillingar av patienter kan utveckla hälso- och sjukvården.

  2 juli 2021


 • Nu erbjuds 25–29-åringar vaccin

  Turen har kommit till personer i åldersgruppen 25–29 år. I morgon, fredag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det i början av nästa vecka.

  1 juli 2021


 • Personuppgifter påverkades inte vid misstänkt dataintrång

  Inga personuppgifter från Östergötland läckte ut eller påverkades av ett misstänkt dataintrång hos en av Region Östergötlands leverantörer av it-tjänster. Det visar företagets utredning.

  30 juni 2021


 • Ny cancerbehandling kan ge hopp till de svårast sjuka

  Immunförsvarets T-celler, en form av vita blodkroppar, programmeras om för att kunna identifiera och angripa tumörceller. Den nya metoden, som kallas CAR-T-behandling, har nu börjat användas på Universitetssjukhuset i Linköping.

  29 juni 2021


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium