Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Antibiotika bakom svår diarrésjukdom

  Varje månad drabbas 20 till 25 personer i Östergötland av den svåra tarmbakterien clostridum difficile. Oftast har de ätit antibiotika innan. De flesta kan bli friska om de får tarmbakterier från en frisk donator.

  17 november 2017


 • Går det förutse bråck på stora kroppspulsådern?

  Bråck på stora kroppspulsådern orsakar 1 till 2 procent av världens dödsfall. Ofta vet man inte om att man har sjukdomen. Så vad kan man göra? Dick Wågsäter, professor i laboratorievetenskap, föreläser i ämnet 23 november på nästa Forskning i framkant.

  17 november 2017


 • Biogas Öst-event gällande fossilfria transporter, regioner och EU - SAVE THE DATE!

  Den 5 december bjuder Biogas Öst och flera regionala aktörer in till ett seminarium för att diskutera vilka beslut som tas på EU-nivå och hur dessa påverkar regionernas omställning till fossilfria transporter.

  16 november 2017


 • Journalsystemet i Region Östergötland i full drift

  På torsdagsmorgonen gav regional sjukvårdsledning i Region Östergötland klartecken till att släppa in samtliga verksamheter i journalsystemet. Sedan dess används systemet fullt ut och arbetet rapporteras fungera utan större problem.

  16 november 2017