Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Nu kan alla över 70 år boka provtagning på 1177.se

  Från och med måndag kan personer över 70 år med symtom på covid-19, boka tid för provtagning på 1177.se.

  23 november 2020


 • Regionen genomför fullmäktigesammanträdet helt digitalt

  I måndags meddelade regeringen kraftiga skärpningar av Coronarestriktionerna. Bland annat föreslogs ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Regionfullmäktigesammanträdet på tisdag den 24 november ställs om till att genomföras helt digitalt.

  20 november 2020


 • Lokala allmänna råd i Östergötland förlängs

  Folkhälsomyndigheten har idag, efter samråd med smittskyddsläkaren i Region Östergötland, beslutat att förlänga de lokala allmänna råden i Östergötland till den 13 december. Samma sak gäller i Stockholms län och Västra Götalands län.

  19 november 2020


 • ”Då kan vi förskriva antibiotika på god grund”

  När läkare i primärvården känner sig säkra i sin misstanke om lunginflammation är det ofta tillräckligt för att ställa en korrekt diagnos. Det visar specialistläkaren Anna Mobegs avhandling. "Det är bra, då kan vi vara trygga och förskriva antibiotika på god grund", säger hon.

  18 november 2020


 • Region Östergötland utökar provtagningen – personer över 70 först ut

  Region Östergötland har nu beslutat om en strategi för att utöka provtagningen för covid-19. Provtagning av allmänheten kommer att återupptas stegvis och börjar denna vecka med personer som är över 70 år och har haft symtom i mer än 48 timmar.

  17 november 2020


 • BB flyttar till större lokaler

  Större och bättre anpassade lokaler med eget rum för varje familj. Det blir verklighet när BB på Universitetssjukhuset i Linköping (US) flyttar i morgon, den 18 november.

  17 november 2020


 • Höga miljökrav på belöningsleksaker i nytt avtal

  Belöningsleksaker som barn kan få när de besöker vården ska vara giftfria och säkra. Därför har Region Östergötland varit med och arbetat fram ett nationellt ramavtal med höga miljökrav på leksakerna.

  12 november 2020


 • Smittas inte av dumhet – så kul är det inte med fest

  Under coronapandemin har regioner och kommuner larmat om att det är svårt att få unga vuxna att följa rådande riktlinjer. Nu lanserar Region Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland en kampanj för att påminna målgruppen om deras ansvar i att minska smittspridningen.

  11 november 2020


 • Allmän provtagning planerad att återupptas nästa vecka

  Sedan i fredags är provtagningen för covid-19 enbart tillgänglig för prioriterade grupper. Målet är nu att öppna provtagningen igen för allmänheten under nästa vecka. >>>

  11 november 2020


 • Hembesök i utsatta områden för bättre barnhälsa

  Satsningen för att förbättra barns hälsa genom uppsökande verksamhet i hemmen blir nu permanent. Det beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden på tisdagen. Nämnden beslutade också om uppdrag och resursfördelning inför 2021.

  10 november 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium