Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Ny rehabavdelning för covid-19-patienter

  REHAB: En ny avdelning för eftervård av patienter med covid-19 har öppnat på Universitetssjukhuset i Linköping (US). Där får patienter som har varit svårt sjuka hjälp att komma tillbaka till livet igen.

  27 maj 2020


 • 530 personer med covid-19 har skrivits ut

  Sammanlagt 530 personer med covid-19 som har varit inlagda på länets sjukhus har tillfrisknat och skrivits ut. Det framkom vid Region Östergötlands presskonferens på tisdagen.

  26 maj 2020


 • Kontrolltorn övervakar regionens läkemedelstillgång

  Ett lokalt kontrolltorn för läkemedelsövervakning har satts upp i Region Östergötland. ”Under den globala pandemin är behoven av vissa läkemedel större än tillgången, och vi behöver ha en plan B, C och D”, säger apotekaren Evelina Jatko.

  26 maj 2020


 • Viktiga studier prisas av FORSS

  Adhd-mediciners patientpåverkan på lång sikt och påverkan av bröstmjölksberikning hos för tidigt födda barn. Två viktiga studier som nu delar på utmärkelsen årets FORSS-projekt.

  25 maj 2020


 • Särskild sjukvårdsledning över sommaren

  Region Östergötland räknar med att ha kvar den särskilda sjukvårdsledningen på regional nivå över sommaren. Det framkom vid regionens presskonferens på tisdagen.

  19 maj 2020


 • Undersöker rehabiliteringsbehov efter covid-19

  Hur mår patienter som vårdats på sjukhus för covid-19 en tid efter utskrivningen? Det ska forskare från rehabiliteringsmedicinska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping kartlägga. Resultaten ger en bild av rehabiliteringsbehovet och blir ett underlag för rekommendationer till vården.

  19 maj 2020


 • Snabb hjälp i regionens app Din vård

  Tennisarmbåge, musarm, axelsmärta eller ett krånglande knä. Patienterna som vänder sig till den digitala vårdcentralens fysioterapeuter har fysiska besvär av skiftande karaktär. Via appen Din vård får de en snabb kontakt med bedömning och rådgivning för sina besvär.

  18 maj 2020


 • Region Östergötland sammanställer läget i näringslivet

  Coronapandemin har stor påverkan på Östergötlands näringsliv och arbetsmarknad. Nu tar Region Östergötland fram månadsvisa lägesrapporter för att kunna ge en övergripande bild av varsel, permitteringar och konkurser i länet.

  15 maj 2020


 • Vården kan ringa dig från nummer 010-103 05 00

  Har du ett missat samtal från 010-103 05 00, eller ringer det numret till dig? Då är det någon vårdmottagning inom Region Östergötland som försöker få tag på dig.

  15 maj 2020


 • ”Sök vård om du upptäcker knöl i bröstet”

  Bröstcanceroperationerna på kirurgiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US) har minskat kraftigt under coronapandemin. ”Sök vård om du upptäcker en knöl i bröstet och gå på mammografin när du blir kallad”, uppmanar verksamhetschef Bärbel Jung.

  14 maj 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium