Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Halsfluss i fokus i årets FORSS-projekt

  Kan antibiotika lindra symtomen för patienter med halsfluss även när provsvaren är negativa för streptokock A? Den frågan ska Katarina Hedin försöka få svar på i en studie som har utsetts till årets FORSS-projekt.

  21 mars 2018


 • Nu kan nya aktörer ansöka om att öppna Europa direkt-kontor

  EU-kommissionen har öppnat en ny förslagsinfordran som ger offentliga organ chansen att söka verksamhetsbidrag och tekniskt bistånd för att driva Europa direkt-kontor (EDIC). Kontoren kan genom infordran få drivas mellan 2018-2020 i syfte att förmedla information och främja diskussion om EU-frågor på lokal- och regional nivå. Östergötland är ett av länen där kontor kan öppnas.

  20 mars 2018


 • Hur stor påverkan har EU på verksamheten i kommuner, landsting och regioner?

  År 2010 publicerade Sveriges kommuner och Landsting (SKL) en rapport om EU:s inflytande på beslutsfattandet inom kommuner, landsting och regioner i Sverige. Nu har SKL släppt en ny rapport på samma ämne som försöker ge nya svar på till vilken grad EU påverkar den lokala nivån i Sverige.

  20 mars 2018


 • Dags att nominera till Östgötadagarna

  Känner du någon eldsjäl på landsbygden, en hobbykonditor eller en konstnär med det lilla extra? Nu är det dags att lämna in nomineringarna till årets östgötska landsbygdsstipendiat, årets bakverk och årets konsthantverk.

  20 mars 2018


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium