Telefonin fungerar igen

[2018-03-05]

UPPDATERAD 2018-02-06 kl. 09.20: Nu kan man ringa vårdcentraler, folktandvården och sjukhuskliniker i Region Östergötland som vanligt igen.

Tele2 har på tisdagsmorgonen bekräftat att den omfattande störningen som pågått sedan i måndags morse och som drabbat operatörens företagskunder i hela Sverige är avhjälpt.

PUBLICERAD 2018-02-05: Just nu pågår en omfattande störning i den återuppringningsfunktion som Region Östergötlands vårdcentraler, folktandvårdskliniker och vissa sjukhuskliniker använder sig av. För invånare som har brådskande ärenden och behöver nå sin vårdcentral, folktandvården och vissa mottagningar, under tiden som störningen pågår finns det två alternativa vägar till kontakt.

Alternativ ett är att gå till mottagningens sida på 1177.se. Där finns, i de allra flesta fall, e-tjänsten ”Bokning av telefontid”. Tjänsten fungerar precis som vanligt och nås utan inloggning på 1177.se. Det andra alternativet är att ringa Region Östergötlands växel på telefonnummer 010-103 00 00. Växeln kan koppla vidare till vårdcentraler och andra mottagningar på tillfälliga nummer. Här får man dock vara beredd på att det kan uppstå väntetider i och med att det är ett alternativt sätt att kontakta vården.

– Störningen började strax efter klockan 8 i morse. Då var inte hela omfattningen känd men nu vet vi att det är en stor störning i teletrafiken som omfattar flera regioner och landsting. Felsökning pågår och vi har ingen uppgift om när problemet kan vara löst, säger Cornelia Tonéri, systemförvaltare för telefoni i Region Östergötland.

Textansvarig: Katarina Nestor, 010-103 71 08