-
Tre vinnare har i dag fått dela på årets miljöpris. Flyktingmedicinskt centrum, Lunnevads folkhögskola och ortopedkliniken på Vrinnevisjukhuset belönas för sitt miljöarbete.
-
En överenskommelse mellan Region Östergötland och ett 40-tal idéburna organisationer ska fördjupa samverkan och bidra till lösningar på dagens och framtidens samhällsutmaningar. Överenskommelsen blir ett slags kontrakt mellan regionen och civilsamhället. Igår undertecknades den.
-
Efter en lång debatt antog det nya regionfullmäktige på tisdagen den styrande koalitionens förslag till strategisk inriktning och finansplan för Region Östergötland.
-
Region Östergötland ställer sig bakom Transportutmaningen, som drivs av initiativet Fossilfritt Sverige. Målet är att år 2030 endast utföra och köpa fossilfria inrikestransporter.
-
Nu är fullmäktiges presidium, revisorer och regionstyrelse i Region Östergötland vald för den kommande mandatperioden. Det skedde idag vid regionfullmäktiges konstituerande sammanträde.
-
Kammarrätten går på Region Östergötlands linje i den rättsliga prövningen av upphandlingen av vårdtjänster vid Lasarettet i Motala.
-
Östergötland har av den världsomfattande organisationen Green Destinations blivit utnämnd till en hållbar besöksdestination, och placerar sig bland de främsta hundra i världen. I går tog Visit Östergötland emot diplomet under Global Green Destinations Conference i Nijmegen i Nederländerna.
-
Nya läkemedel är ett prioriterat område när hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar om resursfördelning inför 2019. Hjärt- och kärlsjukdomar, akut barnsjukvård, ögonläkemedel och diabeteshjälpmedel är några av de andra områden som får del av resurstillskottet.
-
Hälso- och sjukvården kämpar ständigt med att få resurserna att räcka till de vårdbehov som människor har. En problematik som ser ut att öka i världen. Vid en internationell konferens i Linköping den 13–15 september träffas forskare, ledare inom hälso- och sjukvård och beslutsfattare från flera länder och diskuterar frågor inom området.
-
Vad tycker partierna i regionfullmäktige i olika frågor? Det tar tre väljare i Östergötland reda på i Hälsotecken valextra, som skickas till alla hushåll i länet.
-
Regionstyrelsen satsar 12,5 miljoner kronor på en ny mottagning för självdialys vid Vrinnevisjukhuset. Syftet är att ge dialyspatienter större möjligheter att aktivt delta i sin behandling.
-
Barnsjukvården vid Vrinnevisjukhuset får ett resurstillskott för att stärka det ökade behovet av akutsjukvård för barn. Det är en av de satsningar som hälso- och sjukvårdsnämnden i dag fattat beslut om.
-
Nu har årets kulturstipendiater utsetts av Region Östergötland. – Tanken med de här stipendierna är både att uppmärksamma konstnärernas arbete och att stimulera till fortsatt utveckling av kulturen. Därför känns det bra att årets stipendiater är verksamma inom så många olika av kulturens områden, säger Eva Andersson (S), regionfullmäktiges ordförande
-
I dag invigdes den nya dagkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset (US) i Linköping. Därmed är hela vårdkedjan för bröstcancerpatienter samlad på ett ställe. Kliniken blir en spjutspetsenhet för utveckling av dagkirurgisk verksamhet.
-
Region Östergötland har förlängt avtalet med Aleris om ortopedi och kirurgi på Lasarettet i Motala. Det säkrar vården tills domen om den nya upphandlingen kommer.
-
Värmen och torkan i Östergötland har orsakat en akut brist på foder för betande djur. Region Östergötland ser positivt på att insatser görs och ska se över vad de egna verksamheterna kan bidra med.
-
Östgötsk falafel och bönpasta kan bli nya närproducerade rätter om ett regionalt utvecklingsprojekt faller väl ut. Nu odlas den proteinrika åkerbönan på försök i Vreta Kluster för att sedan testas av livsmedelsindustrin.
-
Artificiell intelligens (AI) och digitala vårdcentraler. Avhopp från gymnasiet och visualiseringen av kvinnors underliv. Det är exempel på vad Region Östergötland kommer att diskutera under politikerveckan i Almedalen. ”Vi har ett spännande och varierat program i år”, säger regiondirektör Krister Björkegren.
-
Energikontoret Östra Götaland förs nästa år över till Region Östergötland. I dag fattade regionstyrelsen beslut om organisationsförändringen.
-
Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland satsar totalt sju miljoner kronor för att fler diabetiker i länet ska få tillgång till insulinpumpar och sensorer. Satsningen omfattar både barn och vuxna med diabetes typ 1.
-
I dag den 4 juni öppnar en ny vårdcentral i Mirumgallerian i centrala Norrköping. Vårdcentralen Mirum drivs i privat regi och är auktoriserad av Region Östergötland, vilket innebär att man betalar samma patientavgift och har lika villkor som på andra vårdcentraler i regionen.
-
Visualisering av kvinnokönet, blockkedjeteknik och gig-ekonomi. Det är några ämnen som diskuteras i East Sweden Arena under Almedalsveckan.
-
I dag invigdes en nyöppnad psykiatrisk öppenvårdsmottagning i centrala Norrköping. Det är den tidigare Vrinnevimottagningen som har flyttat från Vrinnevisjukhuset till Prästgatan 12b och bytt namn till psykiatrisk mottagning Spiran, även kallad Spiranmottagningen.
-
Region Östergötland vill utveckla vårdcentralerna i Valdemarsvik och Kisa till vårdcentrum där regionen och kommunerna samverkar i syfte att skapa bästa möjliga hälsa, vård och omsorg.
-
Hälso- och sjukvårdsnämnden förstärker neonatalvården i länet med 10 miljoner kronor. Resurstillskottet ska användas för att öka antalet intensivvårdsplatser för förtidigt födda barn. Även förlossningsvården får ett resurstillskott på 12 miljoner kronor.
-
Vårdcentralen Österbymo har höjt sina patientbetyg i allt från tillgänglighet till delaktighet och förtroende hos patienterna.
-
Nu är Region Östergötland årsredovisning för 2017 fastställd. Den sammanfattar regionens verksamhet och ekonomiska resultat under det gångna året.
-
8 av 10 är nöjda med vårdcentralsbesöket. Det visar den nationella patientenkäten som skickades ut till 21 500 östgötar i oktober förra året.
-
Vilket värde har EU:s regionalpolitik och finansiering från strukturfonder för Östergötland och grannregionerna i Östra Mellansverige? Den frågan har i dag varit i fokus under en konferens i Norrköping. Konferensen ingår i EU-kommissionens initiativ "Europe in My region".
-
Regionstyrelsen har i dag fattat beslut om en handlingsplan för att bromsa kostnadsutvecklingen i Region Östergötlands verksamheter.
-
Majoriteten av invånarna i Östergötland anser sig ha tillgång till den hälso-och sjukvård som de behöver och har även förtroende för sin vårdcentral och sitt sjukhus, visar Hälso- och sjukvårdsbarometern.
-
Personer som drabbats av stroke i yrkesverksam ålder, ögonsjukdomar, inflammatoriska tarmsjukdomar och vårdprocessen för äldre med psykisk ohälsa är de fyra områden som hälso- och sjukvårdsnämnden sätter särskilt fokus på i uppdragen till vårdgivarna inför 2019.
-
Region Östergötland har beviljats Vinnovamedel för att bli en ”innovationsmotor” inom e-hälsa. Projektet som är kopplat mot Swedish Medtech får 4,4 miljoner kronor fördelat på tre år.
-
Patienterna ger nu ännu högre betyg till patientmåltiderna på sjukhusen i Region Östergötland. Flertalet patienter tycker att maten smakar och doftar gott och är nöjda med måltidsmiljön och måltidsupplevelsen, visar Tempen patientenkät.
-
Ett öppet och prestigelöst klimat där allas kunskaper tas till vara. Utbildningsmottagningen och Vårdcentralen Skäggetorp får etikpriset för sitt arbete med att skapa bra möten med patienter med många kulturella bakgrunder.
-
Nu är Region Östergötlands upphandling av ambulansflyg klar. Regionen tecknar avtal med tre bolag: H-bird Aviation Services AB, Babcok SAA FW AB och Grafair Flight Management AB.
-
På onsdagen var det fullt hus på Vreta Kluster, företagsparken för det gröna näringslivet i Östergötland. Dagen gick helt i matens tecken – hur vi i Sverige och i Östergötland ska öka produktionen av livsmedel.
-
Städningen på Universitetssjukhuset i Linköping kommer att övergå i Region Östergötlands egen regi i början av nästa år. Syftet är att höja kvaliteten och minska risken för vårdrelaterade infektioner.
-
Det preliminära bokslutsresultatet för Region Östergötland 2017 är plus 142 miljoner kronor
-
Capio Movement AB tar över ortopedi-, kirurgi- och anestesiverksamheten vid Lasarettet i Motala. På tisdagen beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden att anta Capio Movements anbud.
-
I dag antog Trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland en länstransportplan för regional transportinfrastruktur för länet åren 2018-2029. Totalt ska 1,4 miljarder kronor fördelas på olika infrastrukturobjekt i Östergötland.
-
Barnavårdscentral, öppen förskola och råd och stöd kring familjefrågor på en och samma plats. Idén blev verklighet när familjecentralen i Vårdcentralen Tannefors lokaler invigdes i dag.