Region Östergötland

VFU Vårdcentralen Vadstena

Bild på personalen på Vårdcentralen i Vadstena

Välkommen till Vårdcentralen Vadstena. Här arbetar cirka 30 personer och vi har omkring 7 500 listade patienter.

Studerande

På vårdcentralen erbjuder vi verksamhetsförlagd utbildning för studenter på omvårdnadslinjen, sjuksköterskestudenter, distriktssköterskestudenter, läkarstudenter och studerande till vårdadministratörer. Även AT-läkare och ST-läkare tjänstgör på vårdcentralen.

Förberedelser och introduktion

Inför din VFU är det viktigt att du tar kontakt med din handledare eller annan angiven kontaktperson senast en vecka före praktikstart. Alla studenter får en eller flera handledare som planerar schema, introducerar och informerar om vårdcentralens verksamhet. Första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema, din inlärningsplan samt prata om vad vi förväntar oss av dig och vad du förväntar dig av oss. Ta med din inlärningsplan.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med primärvård där man möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. Vi har telefonrådgivning samt distriktssköterske- och läkarmottagning. Det finns även ett psykosocialt team och flera andra specialistmottagningar. Vårdcentralen har öppet vardagar klockan 08.00-17.00.  Patienter når oss via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster. 

Praktisk information

I anslutning till vårdcentralen finns det parkeringsplatser. Det finns en personalmatsal med kylskåp och mikro. Vi har en kaffeautomat med olika sorters kaffe, te, choklad med mera. På fredagar har vi förmiddagsfika med smörgås till självkostnadspris. Tänk på att inte använda parfym, rakvatten eller andra starkt doftande produkter hos oss. Glöm inte sköna inneskor. Du får gärna höra av dig till oss om du har frågor eller vill ha mer information om något.

Kontaktuppgifter

Kontaktperson:
Vårdenhetschef Britt Strömbäck
Telefon:010-104 11 52
E-post: britt.stromback@regionostergotland.se

Handledare för sjuksköterskestudenter:
Anna Lindgren
E-post: anna.lindgren@regionostergotland.se