Region Östergötland

VFU Vårdcentralen Skänninge

Välkommen som student till oss på Vårdcentralen Skänninge.

Studerande

Varje termin tar vi emot studerande som ska bli läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Förberedelser och introduktion

Ta kontakt med din handledare i god tid före din VFU för att komma överens om tider och få annan praktisk information. Den första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema och din inlärningsplan. Du får också visning av lokalerna, presentation av arbetssätt med mera.

Så här arbetar vi

Vi börjar varje vecka med ett möte klockan 8.00 på måndag, där all personal är närvarande. Då går vi igenom dagen eller veckan och tar upp sådan information som alla behöver veta. Hos oss träffar du alla typer av patienter som söker öppenvård, allt från nyfödda spädbarn på barnavårdscentralen till gamla multisjuka som kommer till läkaren. De vanligaste åkommorna är sår och infektioner av olika slag. Personer med kroniska sjukdomar kommer också till vårdcentralen för kontroller. Vi har enbart tidsbeställda mottagningar.

Praktisk information

Du hittar Vårdcentralen Skänninge på Mjölbygatan 30, i utkanten av Skänninge. Det är lätt att ta sig till Skänninge med pendeltåget som i högtrafik går varje halvtimme.
Intill vårdcentralen finns en livsmedelsaffär där du kan köpa lunch och det finns även matställen i Skänninge där du kan hämta lunch eller äta på plats. Om du har matlåda kan du värma den i personalrummet. Kaffe bjuder vi på.

Kontaktuppgifter

Jessica Björk, jessica.bjork@regionostergotland.se
Telefon: 010-104 86 78 eller 070-348 70 57