Region Östergötland

VFU Vårdcentralen Borensberg

Välkommen till Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal med goda förbindelser till både Motala och Linköping.

Vårdcentralen Borensberg ingår i Närsjukvården i Västra Östergötland (NSV). Vi är cirka 20 medarbetare och har cirka 6 500 listade patienter.

Studerande

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) finns för sjuksköterske-, distriktssköterske-, vårdadministratör-, omvårdnads- och läkarstudenter.

Förberedelser och introduktion

Inför din praktik är det viktigt att du tar kontakt med handledare eller annan angiven kontaktperson senast en vecka före praktikstart. Alla studenter får en eller flera handledare som planerar schema, introducerar och informerar om vårdcentralens verksamhet. Praktiken planeras utifrån studentens individuella utbildningsmål.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med primärvård där man möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. Vi har flera olika specialistmottagningar att erbjuda våra patienter. Vårdcentralen är öppen 08-17 på vardagar. Patienter når oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Praktisk information

Har du med egen mat finns det kylskåp och mikro i vårt personalrum. Närliggande affärer finns intill vårdcentralen. Kaffe och te bjuder vårdcentralen på. På fredagar har vi fredagsfika till självkostnadspris.

Om du blir sjuk

Anmäl det via e-post till VcBorensberg@regionostergotland.se
Glöm inte att lämna ditt telefonnummer till din handledare, för att underlätta om din handledare behöver få kontakt med dig.

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: Monika Haakenstad Wilhemsson
E-post: Monika.Haakenstad.Wilhemsson@regionostergotland.se
Telefon: 010-104 79 13