Region Östergötland

VFU Vårdcentralen Linghem

Välkommen som student till oss på Vårdcentralen Linghem.

Hos oss jobbar cirka 22 medarbetare från olika yrkesområden med ett gott samarbete över gränserna och som trivs med att jobba tillsammans. Vår målsättning är att alltid ha en helhetssyn på patienten och att ge en god och säker vård med ett gott bemötande.

Studerande

Varje termin tar vi emot studerande som ska bli läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor och läkarsekreterare/vårdadministratörer.

Förberedelser och introduktion

Ta kontakt med din handledare i god tid för att komma överens om tider och för att få annan praktisk information. Första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema, din inlärningsplan, visning av lokalerna och arbetssätt med mera.

Så här arbetar vi

Hos oss träffar du alla typer av patienter som söker öppenvård, allt från nyfödda spädbarn på barnavårdscentralen till multisjuka äldre på läkarmottagningen. De vanligaste diagnoser är infektioner av olika slag och sår men även personer med kroniska sjukdomar kommer till oss för kontroller. De flesta patienterna kommer till våra mottagningar på vårdcentralen men läkare gör även hembesök vid behov. Hembesök och hemsjukvård av sjuksköterska ansvarar däremot kommunen för.

Vi har flera olika specialistmottagningar att erbjuda våra patienter och vi samarbetar med sjukgymnaster och arbetsterapeuter från Rörelse och Hälsa som finns på Garnisonsområdet. Vårt laboratorium bemannas av biomedicinska analytiker från Diagnostikcentrum.

Vårdcentralen har öppet vardagar 08.00-17.00. Vi har enbart tidsbeställda mottagningar till samtliga kategorier.

Praktisk information

Vi finns i samma hus som ICA Supermarket där det finns färdig mat att köpa. I övrigt finns det inte så många matställen i Linghem. Om du har med matlåda så finns möjlighet att värma den i personalrummet. Kaffe/te bjuder arbetsplatsen på. 

Kontakt

Bild på Anna-Karin Nilsson

Anna-Karin Nilsson

Verksamhetschef

010-103 51 26

e-post

Patienter hänvisas till 1177.se