Region Östergötland

Boende

Att hitta en lägenhet eller ett hus att hyra i våra stora städer kan vara en utmaning, speciellt i augusti/september och i januari då det är många studenter som söker boende.

Vi rekommenderar att du i god tid innan du ska börja arbeta hos Region Östergötland, börjar söka efter ett lämpligt boende för dig. Många bostadsbolag har ett kösystem där du samlar poäng för att vara aktuell för ett boende. För detta behövs ibland att du redan är folkbokförd och har både svenskt bankkonto/bank-ID, vilket gör bostadssökandet extra svårt om man inte har möjlighet att registrera sig i deras köer.

Region Östergötland har möjlighet att hjälpa dig att leta bostad, men för detta behöver din blivande chef ha gjort en beställning av etableringsstöd via International Office. Du bör parallellt med ett stöd från vår etableringssamordnare, även leta efter boende på egen hand.

Hemförsäkring 

Vi rekommenderar starkt att du snarast möjligt efter ankomst till Sverige tecknar en hemförsäkring. Via etableringssamordnaren på international Office kan du få tips på hur du ska gå tillväga.