Region Östergötland

Sommarjobb för ungdomar

Två sommarvikarier på Kvinnikliniken i Norrköping

Region Östergötland erbjuder varje år ungdomar möjlighet att sommarjobba. Många av sommarjobben finns inom vården men även inom IT eller administration. 

Du som går på gymnasiet och bor i Östergötland har chansen att få sommarjobba hos Region Östergötland under fyra veckor. Det är ett bra sätt att tjäna extrapengar och samtidigt få se mer av hur det fungerar i vården eller andra verksamheter i Region Östergötland.

Hur länge får jag jobba?

Ett sommarjobb i Region Östergötland varar i fyra veckor under sommarlovet. Du arbetar sex timmar om dagen (30 timmar i veckan).

Vad krävs för att söka?

  • Du bor i Östergötland
  • Du går på gymnasiet
  • Du fyller 18 år senast dagen du börjar ditt sommarjobb. På grund av den rådande pandemin har vi tyvärr inte möjlighet att anställa personer som inte fyllt 18 år.

Du behöver inte har någon tidigare erfarenhet av vården eller annat arbete. För att trivas hos oss tror vi att du har ett intresse och en vilja att hjälpa andra människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar bra tillsammans med andra. 

När och hur söker jag?

Ansökningstiden för sommarjobb 2021 är vecka 4 och 5. Sista ansökningsdag är den 7 februari 2021. Ansök genom att gå in via vår sida Lediga jobb. Under "Yrkeskategori" välj ”Sommarjobb ungdomar”. Klicka in dig på tjänsten ”Sommarjobb för ungdomar 2020” och knappen Ansök längst ner i annonsen.

Hur bestäms vem som får jobb?

Av de som söker sommarjobb lottar vi vilka som får komma till intervju. Blir du lottad till intervju kontaktas du av en chef och får komma på en enklare anställningsintervju, för att se om du passar för arbetet. Att bli lottad innebär alltså ingen garanti att få sommarjobb.

De egenskaper som vi söker, oavsett var du får sommarjobb hos oss, är samarbetsförmåga och servicekänsla. På intervjun får du också reda på vilka arbetsuppgifter som ingår i sommarjobbet. Det skiljer sig åt mellan olika arbetsplatser.

Du får besked senast i slutet av mars om du får komma på intervju eller ej.

Hälften av platserna går till tjejer och hälften till killar. Du måste skicka med ett personligt brev för att vara med i lottningen. Det finns flest platser i Linköping, något färre i Norrköping och Motala. Har du haft sommarjobb hos arbetsgivaren Region Östergötland tidigare kan du tyvärr inte få det en gång till.

Kontakt

Bild på Helen Johansson

Helen Johansson

Utbildningsadministratör

010-103 05 25

e-post

Bild på Katarina Svenhammar

Katarina Svenhammar

HR-konsult

010-103 05 48

0706-49 70 79

e-post