Region Östergötland

Sommarjobb för ungdomar

Två sommarvikarier på Kvinnikliniken i Norrköping

Region Östergötland erbjuder varje år cirka 80 ungdomar möjlighet att sommarjobba hos oss. Många av sommarjobben finns inom vården men även inom IT eller administration. 

Sommaren 2019 har cirka 77 gymnasieungdomar sommarjobbat inom vården eller på andra enheter inom Region Östergötland. Du som går på gymnasiet under läsåret 2019/2020 får gärna hålla utkik efter nästa års sommarjobb, som vi kommer att utannonsera i slutet av januari.

Sommarjobb 2021

Slutar du år 1, 2 eller 3 under våren 2021 år och bor i Östergötland har du chansen att få sommarjobba i Region Östergötland under fyra veckor. Det är ett bra sätt att tjäna extrapengar och samtidigt få se mer av hur det fungerar i vården eller andra verksamheter i Region Östergötland.

Hur länge får jag jobb?

Ett sommarjobb i Region Östergötland varar i fyra veckor under sommarlovet. Du arbetar sex timmar om dagen (30 timmar i veckan).

Vad krävs för att söka?

Du som bor i Östergötland och går på gymnasiet kan söka sommarjobb i Region Östergötland. Du behöver inte har någon tidigare erfarenhet av vården eller annat arbete. För att trivas hos oss tror vi att du har ett intresse och en vilja att hjälpa andra människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar bra tillsammans med andra. 

När och hur söker jag?

Ansökningstiden för sommarjobb 2021 är vecka 4 och 5. Sista ansökningsdag är den 2 februari 2021 Ansök genom att gå in via vår sida Lediga jobb. Under "Yrkeskategori" välj ”Sommarjobb ungdomar”. Klicka in dig på tjänsten ”Sommarjobb för ungdomar 2020” och knappen Ansök längst ner i annonsen.

Hur bestäms vem som får jobb?

Av de som söker sommarjobb lottar vi vilka som får komma till intervju. Blir du lottad till intervju kontaktas du av en chef och får komma på en enklare anställningsintervju, för att se om du passar för arbetet. Att bli lottad innebär alltså ingen garanti att få sommarjobb. De egenskaper som vi söker, oavsett var du får sommarjobb hos oss, är samarbetsförmåga och servicekänsla. På intervjun får du också reda på vilka arbetsuppgifter som ingår i sommarjobbet. Det skiljer sig åt mellan olika arbetsplatser.

Du får besked senast i slutet av mars om du får komma på intervju eller ej.

Hälften av platserna går till tjejer och hälften till killar. Du måste skicka med ett personligt brev för att vara med i lottningen. Det finns flest platser i Linköping, något färre i Norrköping och Motala. Har du haft sommarjobb hos arbetsgivaren Region Östergötland tidigare kan du tyvärr inte få det en gång till.

Kontakt

Bild på Katarina Svenhammar

Katarina Svenhammar

Ansvarig Linköpings- och Norrköpingsområdet, HR-konsult

010-103 05 48

0706-49 70 79

e-post

Bild på Helen Johansson

Helen Johansson

Ansvarig Linköpings- och Norrköpingsområdet, utbildningsadministratör

010-103 05 25

e-post

Bild på Caroline Themner

Caroline Themner

Ansvarig Motalaområdet

010-104 74 58

0722-01 97 98

e-post