Region Östergötland

Jobba på Neurokirurgiska kliniken i Linköping


På neurokirurgiska kliniken arbetar vi med ständiga förbättringar och här har du stora möjligheter till utveckling. Vill du vara en del i ett team och utveckla både dig och den högspecialiserade vården, då är vi rätt arbetsplats för dig.

Det här är vi

Neurokirurgiska kliniken består av NIVA (neurokirurgisk intensivvårdsavdelning) avdelning 71 inklusive postop och NIMA (intermediärvård). Neuromottagningen är också en del av vår klinik.

Vi bedriver högspecialiserad vård för patienter som har behov av operation eller neurokirurgisk övervakning. Patienterna vårdas hos oss både inför och efter ett kirurgiskt ingrepp i hjärna eller nacke.

Så här jobbar vi tillsammans

Arbetet sker i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö där ingen dag är den andra lik. Vi jobbar i team där samarbete och engagemang värderas högt. Ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper är en självklarhet. Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, sekreterare, vårdadministratörer, operationsplanerare och receptionister.

Vi strävar efter att alltid ha ett gott bemötande mot patienter, närstående och arbetskamrater. Ett nära samarbete med sjukhusen i hela sydöstra sjukvårdsregionen är en förutsättning för verksamheten. Vi arbetar i mindre vårdlag med en sjuksköterska och en undersköterska. Ett vårdlag ansvarar för antingen två intensivvårdspatienter, tre intermediärvårds- eller postop-patienter eller fem avdelningspatienter.

Runt vårdlagen finns olika resurser i form av bland annat koordinatorer och samordnare. Administratörerna jobbar i team där alla har olika roller, men stöttar varandra och arbetar nära vårdpersonalen.

Så här är det att jobba hos oss

Vi har flera olika vårdformer vilket innebär att du har möjlighet att utveckla dig. För att arbeta hos oss krävs rätt kompetens och vi arbetar ständigt med fortbildning – både i grupp och individuellt.

Vi är en stabil klinik med många medarbetare som jobbat länge på kliniken, vilket innebär en trygghet för nyanställda. Som ny på kliniken erbjuds du ett introduktionsprogram och en mentor med neurokirurgisk hög kompetens. Eftersom vården ständigt utvecklas är det viktigt att du gillar förändringar och vill vara med och driva förbättringsarbeten. 

Vi tycker att det är viktigt att det fungerar bra på jobbet och att jobbet går bra att kombinera med privatlivet, eftersom alla är i olika skeden i livet och har olika behov. Det försöker vi tillmötesgå med individuellt verksamhetsanpassade scheman.

Du ska gilla ett högt arbetstempo och du behöver vara flexibel och ansvarstagande. Känner du att neurokirurgen verkar spännande, så tveka inte att ta kontakt med oss.

Sök utbildningstjänst hos oss

Utbilda dig till specialistsjuksköterska med inriktning mot Intensivvård (IVA) med bibehållen grundlön under hela utbildningen!

Utbildningstjänster är ett viktigt led i den långsiktiga kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Därför vill vi erbjuda dig som sjuksköterska möjligheten att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska – med bibehållen grundlön under hela utbildningstiden. Sök utbildningstjänst inom IVA >>>

Kontaktuppgifter
Åsa Dahl, vårdenhetschef avdelning 71 och administration, 010-103 43 10, asa.dahl@regionostergotland.se
Karolina Hjerne, vårdenhetschef NIVA, 010-103 20 46, karolina.hjerne@regionostergotland.se