Jobba på Kardiologiska kliniken i Norrköping

Är du intresserad av kardiologi och vill ha ett utvecklande arbete i ett positivt arbetsklimat? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss på kardiologkliniken i Norrköping. Här finns det ett fartfyllt, omväxlande och stimulerande arbete med utrymme för utveckling, vidareutbildning och forskning!

Det här är vi!

Vår verksamhet består av slutenvård, hjärtintensivvård och mottagningsverksamhet.

Här på hjärtavdelningen träffar vi på patienter med hjärtsjukdomar. De stora grupperna är ischemiska hjärtsjukdomar, klaffel, hjärtsvikt och arytmi. På Vrinnevisjukhuset finns det ett PCI-labb där många utav våra patienter utreds med kranskärlsröntgen. Vi har fyra hjärtintensivvårdsplatser där det finns möjlighet att bedriva avancerad behandling och övervakning vid akuta hjärtsjukdoms tillstånd.

På kardiologiska kliniken får du ett omväxlande och utmanade arbete med allt från akut hjärtsjukvård till eftervård efter hjärtkirurgi till planerad mottagningsverksamhet.

På hjärtmottagningen finns vår övervakningsavdelning, dit polikliniska patienter kommer för dagen och genomför bland annat planerade kranskärlsröntgen och elkonverteringar. Hjärtmottagning består av flera olika områden så som kranskärls-, hjärtsvikt-, pacemaker-, arytmi- och livsstilsmottagning.

Så här jobbar vi tillsammans

Vi arbetar i tvärprofessionellt team, tillsammans med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, kurator och dietist.

Under dagtid måndag-fredag på avdelningen finns det en koordinator i tjänst som samarbetar med vår konsult vid nyinläggningar samt planerar och fördelar patienterna till respektive vårdlag.

Det dagliga arbetet är varierande, du får en bred kompetens inom hjärtsjukvård och lär dig något nytt varje dag. Vi har fokus positivt arbetsklimat, framåtanda och viljan till att göra saker bättre varje dag.

Så här är det att jobba hos oss

Vi har individuella tjänstgöringsscheman, där vi arbetar två av fem helger. Hos oss arbetar fast nattpersonal så det är endast vid enstaka tillfällen som dagpersonalen behöver arbeta natt. Det finns möjlighet till befattnings- och kompetensutveckling, både internt samt externt.

Arbetet på kardiologiska kliniken kan innehålla snabba förändringar och hastigt uppkomna situationer, vilket vi tror att du ser som intressant och utvecklande. Att arbeta på kardiologiska kliniken är ett spännande, varierande och utvecklande jobb med mycket patientbemötande.

Hör gärna av dig om du är nyfiken och vill veta mer!

Kontaktuppgifter:

Susanne Spens, vårdenhetschef