Region Östergötland

Jobba på Akutkliniken i Linköping

Vill du vara med och bidra till framtidens akutsjukvård?
Välkommen till Akutkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping.

Det här är vi

Akutkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland. Vi har öppet dygnet runt årets alla dagar, är alltid beredda på akuta situationer och varje år vårdar vi ca 50 000 patienter. Klinikens specialitet är akutsjukvård och vi har en bred kompetens och kunskap för att ta emot och behandla patienter med akuta skador och sjukdomar.

I Akutklinikens uppdrag ingår att i samverkan med andra vårdgivare, inom och utom sjukhuset, hjälpa patienten att få rätt behandling vid akuta tillstånd som kräver omedelbart omhändertagande. Vi arbetar med både barn och vuxna, samt har en barnakutmottagning bemannad av barnkliniken i våra lokaler.

Vår klinik bedriver också forskning och undervisning inom akutsjukvård, vi har en forskningsenhet och vi har nyligen blivit en universitetsklinik.  

Så här jobbar vi tillsammans

Här jobbar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer, totalt är vi cirka 200 medarbetare. En av våra grundtankar är att alla professioner är lika viktiga och vi lägger stor vikt vid multiprofessionellt teamarbete.

Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare jobbar tätt ihop kring gemensamma patienter, har samma arbetstider, sitter i samma expeditioner och hjälps åt att leverera bra akutsjukvård. Vårdadministratörer arbetar med journalskrivning samt bemannar vår reception tillsammans med undersköterskor och receptionister. Klinikens läkare är specialister eller blivande specialister i akutsjukvård, men vi har även AT-läkare och ST-läkare från andra kliniker som gör sidotjänstgöring hos oss. Introduktion varierar beroende på yrkeskategori och erfarenhet.

Så här är det att jobba hos oss

Vår arbetsplats har ett öppet klimat där alla är delaktiga och har olika ansvarsområden. Vi arbetar ständigt med förbättringsarbete och kompetensutveckling för alla yrkeskategorier.

För att du ska trivas hos oss bör du vara lyhörd för andra människors behov, vara flexibel i ditt sätt att arbeta, uppskatta ett högt arbetstempo och kunna möta människor i livets alla skeenden på ett fördomsfritt sätt. Att arbeta på akutmottagningen kräver en god samarbetsförmåga och att man bidrar till ett gott klimat bland medarbetarna på kliniken.

Kontaktuppgifter

Verksamhetschef:
Erik Müssener: 010-104 36 17, erik.mussener@regionostergotland.se

Vårdenhetschef sjuksköterskor:
Britten Sverkersson: 010-103 64 92, britten.sverkersson@regionostergotland.se
Maria Andersson: 010-103 68 98, maria.andersson@regionostergotland.se

Vårdenhetschef undersköterskor:
Maria Larsson: 010-103 34 18, maria.a.larsson@regionostergotland.se

Läkarchef:
Diana Hasselqvist: 010-103 97 51, diana.hasselqvist@regionostergotland.se
Maciej Wajda: 010-103 86 94, maciej.wajda@regionostergotland.se

Enhetschef vårdadministratörer:
Mari Gustafsson: 010-103 66 79, mari.gustafsson@regionostergotland.se