Region Östergötland

Psykiatri-AT

Bild på elever

Region Östergötland satsar på förstärkt AT-utbildning inom psykiatriområdet och erbjuder psykiatri-AT.

Psykiatri AT-  en förlängd placering inom psykiatrin.

Som AT-läkare i Östergötland har du möjlighet att välja psykiatri-AT, som innebär en fördjupning på två till tre månader inom psykiatriska specialiteter, med utsedd handledare och lönenivå som ny ST-läkare. De extra månaderna i din utbildning kommer att läggas till efter avslutad ordinarie AT eller efter överenskommelse. Om du lägger de extra månaderna efter avslutad ordinarie AT, när du ansökt om legitimation, kan du tillgodoräkna dig den tiden i en ev framtida ST inom psykiatrisk specialitet. När du gör psykiatri-AT får du en kurspott på 25 000 kronor som du kan använda under hela din AT, företrädesvis för kurser/utbildningar med psykiatrikoppling

Erbjudandet gäller hela psykiatrin i Östergötland, oavsett var du har din ordinarie AT med möjlighet till placering inom psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, beroendevård och rättspsykiatri. Placeringen utformas i möjligaste mån efter dina intressen.

Intresseanmälan kan lämnas under hela AT, senast fyra månader före tilltänkt placeringsstart till respektive AT-chef.

Har du frågor eller funderingar hör av dig till psykiatri-AT ansvarig Lena Holmertz för AT LiM/US eller till verksamhetschef AT VIN Magnus Runqvist, så hjälper vi dig.

Emil Kristensson, läkare på Vårdcentralen Mjölby och nyligen avslutad psykiatri-AT på rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena

Emil Kristensson som gått klart sin psykiatri-AT

”Jag valde att göra psykiatri-AT för att det var en bra chans att få testa på någonting jag varit intresserad av men inte riktigt kommit i kontakt med tidigare. I två månader var jag placerad på rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena. Inom mitt yrke hade jag tidigare haft en del kontakt med psykiatri i olika former men aldrig direkt med rättspsykiatri. Placeringen i Vadstena gav mig en inblick i den världen och den delen av psykiatrin. Jag hade också mycket god och nära handledning och kan rekommendera platsen.

Mitt råd inför psykiatri-AT är att tänka igenom vad man vill få ut av sin placering. Vill man testa på en placering man varit intresserad av men aldrig riktigt fått se eller vill man få ett litet smörgåsbord av olika placeringar för att se vad psykiatrin kan innebära? Upplägget är ganska fritt så det är bra att tänka igenom det innan. Det är även bra att tänka ut kurser man är intresserad av att gå för att utöka sin kunskap, eftersom man får en pott särskilt för det, och det är ju väldigt förmånligt. Själv gick jag faktiskt inga kurser under min psykiatri-AT, och det är något jag kan ångra så här i efterhand.

Jag skulle varmt rekommendera psykiatri-AT till alla de som känner att de är intresserade av psykiatri och funderar på om det kan vara något för dem. Dessutom har man ST-lön så man behöver inte oroa sig ekonomiskt för att förlänga sin AT."

Kontakt

Bild på Linda Ekstrand

Linda Ekstrand

AT-chef

010-103 13 48

0730-70 06 85

e-post

Bild på Magnus Runqvist

Magnus Runqvist

Verksamhetschef AT ViN

010-104 22 10

0730-52 22 10

e-post