Personlig lockdown för dig i Östergötland

Illustration med texten Personlig lockdown för dig i Östergötland

Region Östergötland uppmanar alla länets invånare till en personlig lockdown från och med den 30 april för att få bukt med den stora smittspridningen av covid-19 i länet. Rekommendationerna gäller fram till den 16 maj.

Det pågår just nu en omfattande spridning av covid-19 i Östergötland. Alla som vistas i länet uppmanas att ta sitt ansvar för att förhindra sjukdom och rädda liv.

Följ dessa viktiga råd:

• Träffa inga andra än dem du bor med.
  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Håll avstånd till andra – minst två meter.

Utgå från att alla du möter är smittade.

Personlig lockdown gäller alla, även de som har haft covid-19 med ett positivt test eller antikroppar. Alla måste ta personligt ansvar i det här läget och göra sitt yttersta. Tillsammans kan vi minska smittspridningen och förändra den allvarliga situation vi befinner oss i.

Följder av lockdown

Några konkreta följder av lockdown är att:

• Folkhälsomyndighetens lättnader för föreningar med lagidrotter att anordna matcher eller tävlingar för barn och unga födda 2002 eller senare gäller inte i Östergötland fram till 16 maj.
  • Lättnaderna för vaccinerade gäller inte i Östergötland fram till 16 maj.

Personlig lockdown kvar över helgen

Hjälp till att dela budskapet

Kampanjmaterial "Personlig lockdown för dig i Östergötland" (vårdgivarwebben)