Region Östergötland

Universitetssjukhuset i Linköping

Universitetssjukhuset

Ett universitetssjukhus där sjukvård, forskning och utbildning möts i moderna miljöer.

Universitetssjukhuset i Linköping, även kallat US, har cirka 6000 medarbetare som erbjuder invånarna i Östergötland en trygg och säker vård med spetskompetens inom flera områden. Bland annat är vi ledande inom akutsjukvård, bilddiagnostik, patientsäkerhet och barndiabetes.

Högspecialiserad vård och rikssjukvård

Den högkvalitativa vården på Universitetssjukhuset i Linköping har resulterat i ett antal nationella spjutspetsar. Flera av sjukhusets kliniker redovisar resultat i absolut internationell toppklass.

Universitetssjukhuset behandlar patienter i behov av högspecialiserad vård från hela sydöstra Sverige. Sjukhuset är speciellt utsedd riksenhet för behandling av avancerade brännskador och behandlar patienter i behov av könskorrigerande kirurgi från hela Norden.

Stimulerande arbetsplats och akademisk utbildning

Universitetssjukhuset i Linköping är en utvecklande arbetsplats där medicinska framsteg ständigt integreras i vården. Medarbetare, forskare och patienter utformar tillsammans morgondagens vård. Det nära samarbetet med universitetet ger många yrkesgrupper goda förutsättningar att forska.

Universitetssjukhuset i Linköping och Linköpings universitet har ett väletablerat och nära samarbete inom medicinsk forskning och utbildning. Tillsammans satsar vi på en rad strategiska områden för att bidra till utveckling och tillämpning av nya, effektiva diagnos- och behandlingsmetoder.

Sjukhusområdet i omvandling

På universitetssjukhuset pågår just nu en stor om- och nybyggnation för att skapa framtidens universitetssjukhus där sjukvård, forskning och utbildning möts i moderna miljöer. Läs mer om Framtidens US på sidan om sjukhusets om- och tillbyggnad.

Sveriges bästa universitetssjukhus

Varje år utser tidningen Dagens medicin Sveriges bästa universitetssjukhus. Tidningen rankar svenska sjukhus utifrån ett stort antal parametrar, där medicinsk kvalitet väger tyngst. I år placerar sig Universitetssjukhuset i Linköping (US) på en fjärdeplats i kategorin universitetssjukhus. Det är åttonde året i rad som Dagens medicin delar ut priset för bästa sjukhus. US har sedan tidigare bland annat tre andraplatser och tre förstaplaceringar.

Kartmarkör: Hitta till oss

Södra entrén Karta 
Universitetssjukhuset
i Linköping
581 85 Linköping

58.400150, 15.620027
58°24'00.5"N 15°37'12.1"E

P-hus norr Karta
58.402868, 15.619789
58°24'10.3"N 15°37'11.2"E