Region Östergötland

Test och innovation

Går du och funderar på något som kan förbättra vården? Eller förenkla arbetsdagen för vårdpersonalen? Dela din idé med oss! Test och innovation erbjuder professionellt stöd vid utveckling av innovationer i hälso- och sjukvården.

Test och innovation finns till för medarbetare, patienter, forskare, företag, invånare och alla andra som har förslag på utveckling och förbättring. För alla idéer är viktiga om vi ska lösa morgondagens hälso- och sjukvård.

Vårt mål är att fler idéer ska utvecklas och användas. Så hör av dig till oss om du har en produktidé eller vill utveckla ett arbetssätt. Vi har kunskapen som krävs för att ta din idé vidare. Vi erbjuder kompetens inom vård, medicinsk teknik, IT och innovativa metoder.

Vad kan vi göra?

Hos oss finns simulerade vårdmiljöer, medicinska simulatorer och IT-miljöer. Vi testar produkter och tjänster innan de kommer ut i verksamheten. Behöver du rådgivning eller coaching inom idéutveckling, analys eller friskrivning? Behöver ditt företag eller organisation samverka med vårdens aktörer? Dela din idé med oss, så hjälper vi dig vidare. Vi är vana att se möjligheter.

Har du en idé? Mejla oss på testochinnovation@regionostergotland.se.

Innovationsstrategi

Nu finns en första innovationsstrategi för hälso- och sjukvården. Den har tagits fram av Test och innovation och antogs av Universitetssjukvårdskommittén den 23 maj 2022. En innovation kan definieras som införandet av en ny lösning, till exempel en produkt, en process eller en metod. Att arbeta med innovationer innebär att identifiera behov och att skapa möjlighet att utforska och testa något som är helt nytt.

Region Östergötland och Linköpings universitet arbetar tillsammans inom innovationsområdet och samverkar med såväl interna som externa aktörer. Strategins mål är att utveckla och stärka innovationsförmågan i hälso- och sjukvården.

Kontakt

Bild på Magnus Stridsman

Magnus Stridsman

Enhetschef Test och innovation

010-103 22 51

e-post

Denna webbplats

Kartmarkör: Hitta till oss

Karta
Universitetssjukhuset
Ingång 48, plan 14
582 22 Linköping

Postadress
Test och innovation
Region Östergötland
581 85 Linköping