Demokrati & insyn

Fira demokratin

Fira demokratin

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Det uppmärksammas i ett fyra år långt jubileum.

 

Bilden visar ett par händer på en keyboard

Lämna synpunkter

Välkommen att lämna synpunkter på Region Östergötland och dess verksamheter till din politiker via e-post, telefon eller sociala medier. 

 

Bilden visar händer som bläddrar i en gammal bok

Vad dog farfars farmor av?

Du vet väl att Regionarkivet har äldre patientjournaler och andra handlingar som du kan ta del av för din släktforskning. 

 

 • Många lediga tider för vaccination

  Just nu har Region Östergötland gott om tider att erbjuda för vaccination. Regionen förbereder också arbetet med att erbjuda vaccin till ungdomar i åldern 16–17 år, och barn ner till 12 år i riskgrupp.

  15 juli 2021


 • Östgötadagarna på vanligt sätt igen

  Förra året fick upplägget ändras på grund av pandemin, men i år är Östgötadagarna tillbaka på sin vanliga plats, den första helgen i september. Då bjuder den östgötska landsbygden in till unika upplevelser.

  7 juli 2021


 • Vaccinerbjudande till 18–24-åringar

  Turen har nu kommit till den sista gruppen i fas 4, personer som är 18–24 år. I morgon, onsdag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det några dagar senare.

  6 juli 2021


 • Fler äldrevårdsmottagningar ökar tryggheten

  Fler äldrevårdsmottagningar öppnar i primärvården i Region Östergötland. De ska öka tryggheten och tillgängligheten till vården för sköra äldre patienter. ”Vi är en fast vårdkontakt som man lätt ska kunna ringa”, säger distriktssköterskorna på äldrevårdsmottagningen på Vårdcentralen Lyckorna i Motala.

  2 juli 2021


 • Digitala tvillingar i East Sweden Studio

  East Sweden Studio. Det är namnet på det digitala arrangemanget under Almedalsveckan där Region Östergötland är en av arrangörerna. Det blir ett direktsänt studiomagasin från Norrköping 5-6 juli och ett av alla intressanta seminarier handlar om hur digitala tvillingar av patienter kan utveckla hälso- och sjukvården.

  2 juli 2021