Demokrati & insyn

Fira demokratin

Fira demokratin

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag om att införa allmän och lika rösträtt. Det uppmärksammas i ett fyra år l...

Läs mer 

Bildlänk till begära ut allmänna handlingar

Begära ut allmänna handlingar

Alla medborgare har rätt att ta del av Region Östergötlands och andra myndigheters allmänna handlingar, som ex...

Läs mer 

Bilden visar ett par händer på en keyboard

Lämna synpunkter

Välkommen att lämna synpunkter på Region Östergötland och dess verksamheter till din politiker via e-post, telefon ...

Läs mer 

 • Regionen tecknar avtal med sjöräddningssällskapet

  Region Östergötland tecknar ett samverkansavtal med Svenska sjöräddningssällskapet om uppdrag i väntan på ambulans och sjuktransport med båt från öar, vatten och fartyg. Det har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat.

  13 maj 2020


 • Säger upp auktorisation för Vårdcentralen Vilbergen

  Den privata vårdgivaren Helsa Primärvård AB säger upp sin auktorisation för Vårdcentralen Vilbergen i Norrköping våren 2021. Orsakerna är den ekonomiska situationen och svårigheter att bemanna verksamheten. Region Östergötland kommer att utreda hur framtida primärvård i Vilbergen kan utformas.

  6 maj 2020


 • Fler regioner hakar på Östergötlands tjänst

  Region Östergötlands webbtjänst matchajobben.nu har väckt stort intresse bland företagen. Men också hos andra regioner i landet. Nu hakar både Region Sörmland och Region Gotland på den nya matchningstjänsten.

  30 april 2020


 • Region Östergötland lanserar stipendier för kulturskapare

  Med anledning av den svåra situationen för många fria professionella kulturskapare lanserar Region Östergötland 20 personliga stipendier på 20 000 kronor vardera. Stipendierna Hemväxa – Kultur i coronans tid är avsedda att användas i hemmiljö eller i nära anslutning till hemmet.

  29 april 2020


 • Den östgötska sjukvården förstärks med 150 miljoner kronor

  Regionstyrelsen har idag fattat beslut om att förstärka den östgötska sjukvården med 150 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att möta växande behov inom bland annat intensivvården, cancervården och ögonsjukvården.

  15 april 2020