Landstinget i Östergötland

Stöd till dansproduktioner och dansarrangemang

Produktionsstöd

Professionella dansare, koreografer och fria dansgrupper/kompanier kan söka produktionsstöd från "potten" Fria professionella scenkonstaktörer. För 2017 var 200 000 kr avsatta och stödet är fördelat. Ny ansökningsperiod kommer 2018.

Arrangörsstöd

Under 2017 går Dans i Öst in med ett arrangörsstöd till arrangörer som arrangerar professionella dansföreställningar. Arrangörsstödet täcker upp kostnader för resor och boendekostnader för de grupper som inte är bosatta i Östergötland. När dansföreställningar arrangeras i förskola och skola men även offentliga föreställningar både för barn, unga eller vuxna kan arrangören söka medel från den regionala arrangörsgarantin som administreras av Riksteatern Östergötland.

Särskilda stöd för 2017

Nu utlyses extra stöd till professionella dansaktörer i Östergötland.

Med andra ögon”- stöd till professionella dansaktörer att anlita en utomstående koreograf, scenograf, inspiratör, kreatör m.fl. Det ska vara en person som du/ni har varit nyfiken på att samarbeta med och som gör att du/ni inspireras i ditt/ert konstnärskap eller får ny input till en pågående eller kommande produktion eller projekt.  Personen som anlitas ska vara professionell och yrkesverksam inom sitt fält och summan som beviljas ska täcka kostnader för ex arvode, resa, boende och lokal. Max 25 000 kr kan beviljas och stödet ska användas inom 1 år efter det har beviljats.

Projektstöd – har du en projektidé inom dansfältet som du vill genomföra hösten 2017? Projektidén ska genomföras i Östergötland och vara offentlig. Projektidén kan exempelvis vara i samarbete med en annan konstnär, i ett samarbete med en institution eller kommun eller ett dansarrangemang. Max 50 000 kr kan beviljas ett (1) stöd eller 25 000 kr till två (2) stöd.

OBS! Sista ansökningsdagen är 14 september kl 16.00 per post eller e-post till Dans i Öst/Region Östergötland. Läs mer i Utlysningen om kriterier och hur du går tillväga.

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung