Landstinget i Östergötland

Sex miljoner för internationalisering och digitalisering till företagen i Östergötland

[2017-03-30]

Utveckling är viktigt för att stärka konkurrenskraften. Nu kan företag i Östergötland söka pengar för att utveckla sin marknad internationellt eller genom att utvecklas digitalt.

Erbjudandet om Affärsutvecklingscheckar för internationalisering och digitalisering är en fortsättning av tidigare program inom samma område. Totalt fördelas sammanlagt över 50 miljoner kronor till små och medelstora företag över hela landet. Stödet är till dem som vill bredda sin marknad internationellt eller att för att växa genom att utvecklas digitalt.

Insatsen riktar sig till företag som har 2 till 49 anställda och en omsättning per år på minst tre miljoner. För internationalisering kan företagen söka mellan 50 000 och 250 000 kronor. Företagen ska själva medfinansiera sin insats med lika mycket pengar.

-De företag som tidigare deltagit i motsvarande program har utvecklats mycket och vuxit både när det gäller omsättning och antalet anställda. Sverige är starkt beroende av internationella affärer och är ett måste för fortsatt tillväxt och utveckling. Med hjälp av denna satsning kan vi bidra till att företagen utvecklas snabbare och på så sätt stärker sin konkurrenskraft, säger projektledare Krister Wahlström på Almi Företagspartner i Östergötland AB.

I Östergötland samarbetar Tillväxtverket med Region Östergötland. Almi Företagspartner är projektledare för Affärsutvecklingscheckarna och bistår företagen med ansökan om stöd. 

För ytterligare information:
Krister Wahlström, Almi Företagspartner Östergötland, 013-200 761