Landstinget i Östergötland

Östgötska berättelser i fokus vid Östgötadagarna 2-3 september

[2017-03-03]

Den 2-3 september är det dags för årets upplaga av Östgötadagarna där östgötska aktörer medverkar och erbjuder en variation av besöksmål. Inför Östgötadagarna koras årets östgötska bakverk, östgötska konsthantverk och landsbygdsstipendiat och det är nu dags att nominera de olika bidragen.

Det är nu 17:e året som Östgötadagarna ger oss möjlighet att upptäcka, utforska och njuta av vad den östgötska landsbygden har att erbjuda. Flera aktörer har varit med ända från start 2001 medan andra dyker upp längs vägen. Alla är välkomna under första helgen i september att besöka bondgårdar, matproducenter, hembygdsföreningar, konstnärer, bagerier, museer och små caféer som alla bjuder på en viktig pusselbit i vad som är Östergötland.

Varje år under Östgötadagarna utses en ett bakverk, ett konstverk, och landsbygdsstipendiat vars syfte är att framhäva det östgötska utbudet. Temat för årets bakverk är "bakverk med historia". Om du vill anmäla ett bidrag till årets Östgöta bakverk kan du skicka in recept via e-post till ostgotadagarna@regionostergotland.se tillsammans med motivering och en bild som symboliserar historien bakom bakverket senast 13 april. Bakverket kommer att serveras hos flera av deltagarna under årets Östgötadagar.

För att anmäla ett hantverk så måste konsthantverket vara av hög kvalitet, professionellt framtaget och ha en östgötsk anknytning. Inköpspriset bör inte överstiga 250 kr och tillverkaren måste kunna svara upp till eventuell efterfrågan.

Landsbygdsstipendiatet går till en person, ett företag eller en förening/organisation i Östergötland som verkar för bygdens utveckling. Landsbygdsstipendiaten 2017 får ta emot ett stipendium på 10 000 kr från Länsförsäkringar Östgöta.

Nomineringarna till årets bakverk, konsthantverk och landsbygdsstipendiat skickas in via e-post med bild och motivering till ostgotadagarna@regionostergotland.se senast 13 april och vem som helst kan nominera.

Se alla tidigare års vinnare och läs mer om att delta med ett arrangemang under Östgötadagarna på ostgotadagarna.se