Landstinget i Östergötland

Östergötland resurseffektivast 2030

[2017-02-06]

Hur kan näringsliv, offentlig sektor och forskning samarbeta för att göra Östergötland resurseffektivast i Sverige 2030? Under två dagar riktar vi ljuset mot miljöområdet med fokus på vad vi gör och vad vi kan göra i Östergötland.

– Miljö är ett område med stor potential i Östergötland, säger Margareta Fransson (MP), vice ordförande i regionstyrelsen. De här dagarna vill vi lyfta fram goda exempel och skapa förutsättningar att utveckla samarbetet i Östergötland tillsammans med andra aktörer.

E-week är en mötesplats för regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. Seminariet vänder sig till företag, experter, tjänstemän, beslutsfattare, idéburen sektor och forskare inom energi- och miljöområdet.

Ett axplock ur programmet:

• Lena Ek, ordförande i skogsägarföreningen
  • Södra, talar om den potential som finns i skogen för att ersätta fossila insatsvaror.
  • Miljömålsberedningen, Energikommissionen, Fossilfritt Sverige. Vilka mål är det egentligen som är på gång för Sverige? Stefan Nyström, chef för Naturvårdsverkets Klimatavdelning, tidigare miljömålsberedningen, reder ut begreppen.
  • Framtidens hållbara energisystem - blir det kaos i nätet? Diskussion med bland annat Bo Diczfalusy, Energikommissionen. Miljöteknikmingel. Vi pratar om nya idéer och delar ut årets miljöpris.
  • Så väljer du klimatsmart mat. Två av tre konsumenter anser att det är viktigt att maten har en låg klimatpåverkan. Lokala aktörer berättar om sin verksamhet.

Media är välkomna att bevaka dagarna som äger rum på Torn 1/Sky Hotel i Linköping 7 och 8 februari. För detaljerat program se: www.eweek.nu.

E-week arrangeras av Region Östergötland i samarbete med Linköpings universitet, Länsstyrelsen Östergötland, Cleantech Östergötland, Lantbrukarnas Riksförbund, Energikontoret och Energiriket.

För mer information:
Peter Karlsson, Region Östergötland, telefon 070-580 02 87