Landstinget i Östergötland

Nytt nummer av Hälsotecken

[2017-03-06]

Många patienter med ledgångsreumatism mår bättre av att träna. En av dem är Vanja Ericson. Det berättar hon om i det nya numret av Hälsotecken.

Bilden visar tidningen Hälsotecken

– Tidigare var värk, svullnad och dåligt väder anledningar att stanna i soffan. Så tänker jag inte längre utan kör som vanligt med min hemmagympa. Jag känner ju att jag mår bättre och i dag vågar jag ta i, säger Vanja Ericson i tidningen.

I Hälsoteckens tema om reumatism berättar också Alf Kastbom och Christopher Sjöwall, specialistläkare vid reumatologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, att nya läkemedel och tidigare upptäckt har revolutionerat behandlingarna vid reumatism. För 20 år sedan blev man svårt sjuk i reumatism, i dag är många patienter nästan besvärsfria.

Delas ut denna vecka

I det nya numret kan du även läsa om till exempel det mobila Alma-teamet i östra Östergötland som ger äldre personer med flera sjukdomar vård i hemmet.
Hur du kan byta till sommardäck på bilen utan att knäcka ryggen och hur du ska förvara och ta dina läkemedel på rätt sätt är andra ämnen som tas upp i tidningen.
Hälsotecken delas ut till alla hushåll i Östergötland under den här veckan.

Textansvarig: Cecilia Ottosson, 010-103 78 29

 

Denna webbplats