Landstinget i Östergötland

Nu ska Östergötland sättas i rörelse

[2017-02-01]

Vem man är eller var man bor ska inte avgöra hur mycket man rör på sig. Därför lanserar Region Östergötland en ny strategi för jämlik hälsa med namnet Sätt Östergötland i rörelse.nu.

Bilden visar projektledare Matti Leijon.Bilden visar en logga med en springande gubbe.

Det är på webbplatsen med samma namn som den nya strategin ska få liv. Där ska kunskap, goda exempel och inspiration fyllas på efter hand. Strategin sträcker sig till år 2020 och går ut på att fler östgötar ska bli fysiskt aktiva – i länets samtliga delar.

Projektledare Matti Leijon berättar:

– Det handlar inte om ännu en motionskampanj, utan om ett systematiskt arbete på bred front på samhällets alla arenor. Ska vi se effekt av vårt arbete måste vi arbeta tillsammans, ingen kan ensam skapa någon större långvarig förändring.

Initiativet kommer från Region Östergötland, som i samverkan med en rad olika aktörer har arbetat fram strategin. Tanken är att aktörer runt om i Östergötland ska ansluta sig till strategin och dess intentioner.

Ser fram mot goda exempel

Sätt Östergötland i rörelse.nu antogs av hälso- och sjukvårdsnämnden på tisdagen. Nämndens ordförande Christoffer Bernsköld (S) är glad över att det har blivit dags att klubba den nya strategin.

– Jag ser fram emot att följa alla goda exempel på Sätt Östergötland i rörelse.nu. Att kunna utöva fysisk aktivitet i vardagen ska vara enkelt för alla invånare i länet oavsett vilka förutsättningar man har, säger han.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85