Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren eller kommunikationschefen om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • EU lanserar en ny industriell strategi (EIPS)

  Jean-Claude Juncker förklarade i sitt tal den 13 september att EU ska bli starkare och mer konkurrenskraftigt. Nu har detta uttalande följts upp med en ny strategi gällande EU:s industriella utveckling, den så kallade: ”EU Industrial Policy Strategy: Investing in a smart, innovative and sustainable Industry” (EIPS).

  22 september 2017


 • 11 regioner går samman för ett fossilfritt Sverige

  Med siktet inställt på ett fossilfritt Sverige samlas nu 11 av Sveriges regioner i ett bioekonomiskt nätverk. Syftet med samverkan är att bioekonomisektorn i Sveriges regioner ska växa sig ännu starkare.

  21 september 2017


 • Skillnader i hälsa mellan ungdomar i Östergötland

  De flesta ungdomar i Östergötland mår bra, men det finns skillnader. Yngre mår bättre än äldre och killar mår bättre än tjejer. Sämst hälsa upplever ungdomar med annan könsidentitet att de har, visar rapporten Om mig, Ungdomars perspektiv på hälsa och livsstil.

  21 september 2017


 • Effektivare utbildningar i triage behövs

  Att prioritera patienter rätt är av stor betydelse både på en skadeplats och på en akutmottagning. Maria Lampis doktorsavhandling från Katastrofmedicinskt Centrum utvärderar effekten av triagesystem och förmågan hos läkare, prehospital personal och räddningstjänst att sortera och prioritera många svårt skadade före och efter olika triageutbildningar.

  18 september 2017