Landstinget i Östergötland

Medarbetare berättar

Här möter du några av våra medarbetare som berättar om hur det är att jobba i Region Östergötland.

I filmerna möter du Maria som är operationssjuksköterska, Josefin som är AT-läkare, Per som är IT-tekniker. Lina och Sammy, nedan, är två medarbetare hos oss som berättar om sina karriärval. Lina är barnmorska och jobbar på förlossningen och Sammy är ST-läkare i internmedicin.

en bild på lina som är barnmorska och en förlossningsbild med dockor 

Lina Broberg, barnmorska på förlossningen på US i Linköping, berättar om sitt jobb

"Jag har vetat sen gymnasiet att jag skulle bli barnmorska. Jag köpte tidningen Vi föräldrar - inte för att jag ville bli förälder, utan för att jag var förlossningstokig. Det som är häftigt är att det finns inga vanliga dagar och det tilltalar mig. Det kan vara inga patienter alls eller helt fullbelagt, svårt sjuka till helt friska kvinnor. Spannet är oerhört stort. Jobbet går ut på att ge en säker vård till mamman och barnet plus en positiv förlossningsupplevelse.

Framför allt tycker jag om att inte veta vad som väntar och att det går så fort. Det kan bli akut plötsligt och då måste jag använda all min kompetens direkt, både självständigt och i team. Det här är enda utbildningen där man får en dubbellegitimation och det ger ett kompetensbevis. Det här är ett yrke med snabba kast som passar den som gillar akutsjukvård. Jag tycker även att fler killar borde ta chansen och läsa till barnmorska."

 

Sammy 

Sammy Zwackman är ST-läkare i internmedicin på kardiologiska kliniken på US, snart färdig kardiolog, berättar om sitt jobb.

"Det är ett fantastiskt bra jobb. Jag älskar mitt jobb, det är jätteroligt! Sedan termin sex när kliniken började och utbildningen ändrade karaktär har jag aldrig tvekat. Syftet med det vi gör är alltid gott och i många fall lyckas vi med det vi gör. Jag har fått en otroligt högkvalitativ utbildning och träning som bara fortsätter med spets, spets och superspets.

Möjligheterna inom Region Östergötland ser väldigt bra ut. Jag kan jämföra fyra län och det är ett av skälen till att jag valde att byta. Östergötland har en annan inställning och attityd, "ingenting är omöjligt och här vill jag jobba", det gillar jag. Två saker talar till Region Östergötlands fördel, det första är att regionen har framåtanda. Det andra är US ­­­­­­– ett lagom stort sjukhus där alla är extremt trevliga och villiga att lära ut. US har atmosfären av ett litet sjukhus trots att det är ett stort universitetssjukhus."